- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
101χρονη προγιαγιά στο στόχαστρο της Δίωξης Ναρκωτικών
Μια υπόθεση που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στη Νιγηρία αφορά μια γυναίκα ηλικίας, σύμφωνα με τις Αρχές, 101 ετών, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία ότι πουλούσε κάνναβη στην τοπική της κοινότητα.
Η Έστερ Ογκουνμάμπο, την οποία οι Αρχές περιγράφουν ως προγιαγιά, συνελήφθη το Σάββατο στην πολιτεία Ογκούν, στα νοτιοδυτικά της χώρας, από στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Νιγηρίας (NDLEA).
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας, Φέμι Μπαμπαφέμι, στην κατοχή της βρέθηκαν μικρές συσκευασίες skunk, μιας ποικιλίας κάνναβης, συνολικού βάρους 90 γραμμαρίων. Η ίδια φέρεται να παραδέχθηκε ότι πουλούσε τις ποσότητες σε κατοίκους της περιοχής.
«Άρχισα μετά τη φωτιά στο μαγαζί μου»
Η 101χρονη είπε στους ερευνητές ότι στράφηκε στην παράνομη πώληση ναρκωτικών μετά την καταστροφή του μικρού καταστήματος που διατηρούσε από πυρκαγιά. Σύμφωνα με την NDLEA, μία από τις κόρες της, η οποία ζει στο Λάγος, φέρεται να κανόνιζε την προμήθεια της κάνναβης κάθε τέσσερις ημέρες. Στη συνέχεια, η Ογκουνμάμπο φέρεται να τη χώριζε σε μικρότερες ποσότητες και να την πουλούσε σε πελάτες της περιοχής. Η κόρη της έχει επίσης συλληφθεί.
Αφέθηκε ελεύθερη λόγω ηλικίας
Ο επικεφαλής της NDLEA, Μοχάμεντ Μάρουα, έδωσε εντολή η ηλικιωμένη γυναίκα να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση και να λάβει συμβουλευτική υποστήριξη, λαμβάνοντας υπόψη την προχωρημένη ηλικία της. Η αποφυλάκισή της, πάντως, δεν σημαίνει ότι η υπόθεση έχει κλείσει και παραμένει πιθανό να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες. Η σύλληψη της 101χρονης σημειώθηκε την ίδια περίοδο που η NDLEA ανακοίνωσε και άλλες σημαντικές κατασχέσεις ναρκωτικών στη χώρα.
Σε επιχείρηση στην πολιτεία Άκουα Ίμπομ, οι Αρχές εντόπισαν ξύλινο σκάφος που κατευθυνόταν προς το Καμερούν, συνέλαβαν τρία άτομα και κατέσχεσαν περισσότερα από 42 κιλά ναρκωτικών ουσιών.
Πηγή: BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.