- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ μετά το τέλος του Kολμπέρτ: «Και άλλοι παρουσιαστές θα ακολουθήσουν»
«Ας αναπαυθούν εν ειρήνη», έγραψε
Νέα επίθεση Τραμπ στους late night hosts μετά την αποχώρηση Colbert
Νέα επίθεση κατά των αμερικανικών late night shows εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας το τέλος της εκπομπής του Στίβεν Κόλμπερτ στο CBS και προειδοποιώντας ότι «κι άλλοι παρουσιαστές θα ακολουθήσουν».
Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ χαρακτήρισε την αποχώρηση του Κόλμπερτ ως «την αρχή του τέλους» για τους late night hosts, τους οποίους περιέγραψε ως «χωρίς ταλέντο, κακοπληρωμένους, μη αστείους και με χαμηλή τηλεθέαση».
«Άλλοι, με ακόμη λιγότερο ταλέντο, θα ακολουθήσουν σύντομα. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη», έγραψε χαρακτηριστικά.
Ο Στίβεν Κόλμπερτ παρουσίαζε επί 11 σεζόν το «The Late Show», το οποίο παρέμενε ένα από τα πιο δημοφιλή late night προγράμματα στις ΗΠΑ.
Η CBS είχε ανακοινώσει ήδη από πέρυσι ότι η εκπομπή ολοκληρώνεται για οικονομικούς λόγους, μέσα σε ένα γενικότερο περιβάλλον πτώσης τηλεθέασης και διαφημιστικών εσόδων για τη late night τηλεόραση.
Ωστόσο, η απόφαση είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς ήρθε λίγες ημέρες μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 16 εκατ. δολαρίων ανάμεσα στην Paramount και τον Ντόναλντ Τραμπ για συνέντευξη της Κάμαλα Χάρις στην εκπομπή «60 Minutes».
Λίγο αργότερα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) ενέκρινε και τη συγχώνευση της Paramount με τη Skydance έναντι 8 δισ. δολαρίων.
Δημοκρατικοί πολιτικοί και επικριτές της κυβέρνησης Τραμπ υποστήριξαν ότι η απομάκρυνση του Κόλμπερτ συνδέεται με πολιτικές πιέσεις και προσπάθεια περιορισμού της πολιτικής σάτιρας.
Η Δημοκρατική επίτροπος της FCC Άννα Γκόμεζ κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση Τραμπ ότι προσπαθεί να «βγάλει από τον αέρα» εκπομπές που της ασκούν κριτική.
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επιτεθεί και σε άλλους παρουσιαστές όπως ο Τζίμι Κίμελ του ABC και ο Σεθ Μέγιερς του NBC, ζητώντας ακόμη και την απομάκρυνσή τους από τα δίκτυα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FCC Μπρένταν Καρ αρνήθηκε ότι υπήρξε κυβερνητική πίεση στην υπόθεση Κόλμπερτ, δηλώνοντας πως ο παρουσιαστής «δεν είναι πια τόσο δημοφιλής ή αστείος όσο ήταν κάποτε».
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνέντευξη του θεωρείται ιδιαίτερα ασυνήθιστη
Το συγκεκριμένο άλλοθι είχε γίνει παγκοσμίως γνωστό με φόντο την Βιρτζίνια Τζιούφρε
Αρχικά απέφυγε να απαντήσει αλλά ενέδωσε στον πειρασμό
Θα γίνει πλουσιότερος κατά 1,3 εκατομμύρια δολάρια
Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι η πολιτική πρόσβασης δεν της είχε γνωστοποιηθεί εγκαίρως
Οι θέσεις που καταργούνται δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, υπόσχεται η εταιρία
Χαμός επικρατεί σχετικά την απόφαση να αγωνιστεί κανονικά ο επιθετικός των ΗΠΑ στην αναμέτρηση με το Βέλγιο
Καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις της Ουκρανίας
Η τραγωδία έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη
«Θέλουμε να δούμε πράξεις και όχι υποσχέσεις», δηλώνει το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερης εμβέλειας ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικό έδαφος
Λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Το νέο επεισόδιο στη ρήξη με τον Κάρολο
H προχειρότητα, η ελαφρότητα και οι υπεραπλουστεύσεις στη δημόσια συζήτηση για την εξωτερική μας πολιτική
«Κανένα παιδί δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο μιας μη ρυθμισμένης ΤΝ», τονίζει ο Γκουτέρες
Το Κανάλι 5 στο Κίεβο καταστράφηκε από ρωσική επίθεση. Δημοσιογράφοι και παρουσιαστές μίλησαν στην ATHENS VOICE
Δραματικές στιγμές στα συντρίμμια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.