- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Αργεντινή: 13χρονος μαθητής νεκρός και οχτώ τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολείο - Βίντεο
Η επίθεση έγινε τη στιγμή που μαθητές συμμετείχαν στην έπαρση της σημαίας
Νεκρός 13χρονος και οκτώ τραυματίες από 15χρονο που άνοιξε πυρ σε μέσα σχολείο στην Αργεντινή
Ένας 13χρονος μαθητής σκοτώθηκε και τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, όταν ένας 15χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο στην Αργεντινή, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο σχολείο Μαριάνο Μορένο στην πόλη Σαν Κριστόμπαλ, στην κεντρική επαρχία Σάντα Φε της Αργεντινής.
Ο δράστης συνελήφθη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή του επαρχιακού υπουργείου ασφαλείας.
VIDEO: UN ALUMNO ENTRÓ AL COLEGIO CON UNA ESCOPETA Y MATÓ A UN COMPAÑERO EN SANTA FE
— Clarín (@clarincom) March 30, 2026
Un alumno mató a un compañero este lunes en una escuela de San Cristóbal, Santa Fe, durante el inicio de la jornada cuando los estudiantes izaban la bandera. El hecho ocurrió cerca de las 7.10.… pic.twitter.com/0xU7K97hBt
Σύμφωνα με μέχρι τώρα πληροφορίες, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στις 07:15 τοπική ώρα, στην εσωτερική αυλή του Παιδαγωγικού Σχολείου Mariano Moreno N°40, την ώρα που οι μαθητές συμμετείχαν στην έπαρση της σημαίας στην αρχή της σχολικής ημέρας. Ο γραμματέας του Δήμου Σαν Κριστόμπαλ, Ραμίρο Μουνιόζ, επιβεβαίωσε ότι ένας ανήλικος 13 ετών έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό μέσα στο σχολείο, ενώ ο δράστης έβγαλε όπλο από το σακίδιό του και πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον συμμαθητών του.
🇦🇷 | URGENTE: En Santa Fe, Argentina, un alumno entró armado a su colegio y le disparó a su compañero. El joven está siendo ahora operado. pic.twitter.com/uMP2h9Vy5f
— Alerta News 24 (@AlertaNews24) March 30, 2026
Ο δράστης φέρεται να χρησιμοποίησε ένα κυνηγετικό όπλο και να πυροβόλησε τέσσερις έως πέντε φορές, τραυματίζοντας μαθητές. Δύο μαθητές τραυματίστηκαν από τα σκάγια, με τον έναν να νοσηλεύεται σοβαρά σε νοσοκομείο της πόλης Ραφαέλα, όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, ενώ ο δεύτερος φέρει ελαφρά τραύματα. Συνολικά από την επίθεση του 15χρονου υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ τραυματίες.
Ο αξιωματούχος του Δήμου περιέγραψε σκηνές σύγχυσης με μαθητές να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ εκπαιδευτικοί ανέφεραν ότι ο δράστης θεωρούνταν καλός μαθητής, γεγονός που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Οι αρχές τόνισαν ότι οι συνθήκες της επίθεσης παραμένουν υπό διερεύνηση και είναι πρόωρο να διαπιστωθεί αν επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέργεια.
Το περιστατικό προκάλεσε έντονη αναταραχή στην πόλη των περίπου 100.000 κατοίκων, ενώ η κυβέρνηση της Σάντα Φε κήρυξε διήμερο πένθος και ανεστάλησαν τα μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Η τοπική εισαγγελία συνεχίζει την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο επικεφαλής της BND, Μάρτιν Γιέγκερ, μιλά για «σκιώδη πόλεμο» με τη Μόσχα
Η ανακοίνωση από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης
Στις 29 Νοεμβρίου οι Ισπανοί προσέρχονται στις κάλπες
Νυχτερινές επιδρομές σε γειτονιές - Κατασχέθηκαν παγίδες και μηχανές εκδοράς
Η Γαλλία, οι εξεγέρσεις και η «τροφοδοσία» του λαϊκισμού
Τι φέρεται να είπε στους ανακριτές
Το διάγγελμα του Ισπανού πρωθυπουργού
Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα
Κύμα αλληλεγγύης με το «I am Jane Doe»
Τι ανέφερε στις πρώτες του κουβέντες στον ανακριτή
Η γεωπολιτική αστάθεια, η άνοδος των αυταρχικών δυνάμεων και η νέα πολιτική πραγματικότητα στην Ευρώπη
Οι αιτίες και αφορμές των εξεγέρσεων στις γαλλικές πόλεις
Νέος γύρος κινητοποιήσεων μέσα στην εβδομάδα
Οριακή μάχη για την προεδρία
Hard News: Από την πολύπαθη Ουκρανία στην Υεμένη, και από μια πανάκριβη Ευρώπη που φλέγεται, στην ΑΙ που αναπτύσσεται χωρίς να φυλά τα νώτα της
«Η ζωή συνεχίζεται μαζί με τον πόνο», ανέφεραν
Στο μικροσκόπιο ξανά το «Greek life»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.