- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ιταλία: «Όχι» στο δημοψήφισμα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη - Ηχηρή ήττα για τη Μελόνι
«Λυπούμαστε για μια ευκαιρία που χάθηκε», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός
Ιταλία: Ήττα – σοκ για την Τζόρτζια Μελόνι στο δημοψήφισμα για αλλαγές στη δικαιοσύνη
Οι Ιταλοί ψηφοφόροι απέρριψαν με σαφή τρόπο τη βασική μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης που προωθούσε η πρωθυπουργός Τζιόρτζια Μελόνι, προκαλώντας πλήγμα στον δεξιό κυβερνητικό συνασπισμό ενόψει των γενικών εκλογών του επόμενου έτους.
Με την καταμέτρηση των περισσότερων ψήφων μετά το δημοψήφισμα της 22ας–23ης Μαρτίου, το στρατόπεδο του «Όχι», που υποστηρίχθηκε από την αντιπολίτευση, συγκέντρωσε σχεδόν το 54% έναντι 46% που τάχθηκε υπέρ της κυβερνητικής πρότασης για αναθεώρηση του Συντάγματος και αναδιάρθρωση της ιδιαίτερα ανεξάρτητης ιταλικής Δικαιοσύνης.
Ο Guardian σημειώνει ότι η ήττα είναι πλήγμα για την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, η οποία ήλπιζε να προωθήσει έναν εκλογικό νόμο που θα μπορούσε να δώσει στον συνασπισμό της άνετη νίκη στις εκλογές του 2027. Θα μπορούσε επίσης να αποδυναμώσει τη θέση της στην Ευρώπη.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος βάσει του οποίου απορρίπτεται η προτεινόμενη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.
"Η κυριαρχία ανήκει στον λαό και οι Ιταλοί σήμερα εκφράστηκαν με σαφήνεια. Η κυβέρνηση έκανε αυτό που είχε υποσχεθεί, προώθησε μια μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης που ήταν γραμμένη στο εκλογικό μας πρόγραμμα", τόνισε η Μελόνι.
"Λυπούμαστε, φυσικά, που χάθηκε μια ευκαιρία εκσυγχρονισμού της Ιταλίας αλλά αυτό δεν αλλάζει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για το καλό του έθνους και για να τιμήσουμε την εντολή που μας δόθηκε", δήλωσε τέλος η Μελόνι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.