- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφόνος έκλαιγε ότι θα «χάσει το Grand Theft Auto 6» τη στιγμή της σύλληψής του
Τον απασχολούσε περισσότερο η κυκλοφορία του βιντεοπαιχνιδιού παρά το έγκλημά του
Βρετανία: Σοκάρει δολοφόνος που μετά τον φόνο της πρώην του, έκλαιγε επειδή θα είναι στη φυλακή όταν κυκλοφορήσει το GTA 6 - Καταδικάστηκε σε ισόβια
Ένας άνδρας που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στη Βρετανία για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του φάνηκε να ανησυχεί περισσότερο ότι θα χάσει την κυκλοφορία του Grand Theft Auto 6 όταν συνελήφθη τον Μάιο του περασμένου έτους.
Ο κόσμος του gaming περιμένει εδώ και χρόνια την κυκλοφορία του νέου Grand Theft Auto, με το πολυαναμενόμενο παιχνίδι να αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο φέτος.
Ωστόσο, ένας από εκείνους που δεν θα είναι ελεύθερος για την κυκλοφορία του βιντεοπαιχνιδιού είναι ο Ρόμπερτ Ρίτσενς, ο οποίος καταδικάστηκε πρόσφατα σε ισόβια για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του, Ρέιτσελ Βον.
Στις 30 Μαΐου 2025, ο Ρίτσενς κάλεσε την αστυνομία δηλώνοντας ότι είχε διαπράξει «κάτι πολύ σοβαρό», πριν ισχυριστεί ότι «σκότωσε κατά λάθος κάποιον».
«Δεν κινείται», είπε ο 35χρονος στον τηλεφωνητή της γραμμής έκτακτης ανάγκης 999. «Είμαι ειλικρινής γιατί ντρέπομαι για αυτό που έκανα», πρόσθεσε, ξεσπώντας σε κλάματα.
Ο δράστης παραδέχθηκε ότι ήταν «φοβισμένος» καθώς οι αστυνομικοί πλησίαζαν το σπίτι του στο Όξφορντσιρ για να τον συλλάβουν με την υποψία ανθρωποκτονίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη 40χρονη Ρέιτσελ νεκρή στο σημείο.
Κατά τη σύλληψή του, ο Ρίτσενς καταγράφηκε να κλαίει και να λέει: «Θα χάσω το GTA και όλα αυτά». Ακούγεται αστυνομικός να του λέει ότι έχει «πολύ καιρό» μπροστά του μέχρι την κυκλοφορία του GTA 6, που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Νοεμβρίου. «Θα φάω ισόβια», φέρεται να φώναξε στη συνέχεια ο Ρίτσενς.
Πλάνα από κάμερα σώματος κατέγραψαν αστυνομικό να λέει: «Έχω τον Ρόμπερτ Ρίτσενς, ο οποίος στις 30 Μαΐου 2025 είπε τα εξής: “Τη σκότωσα κατά λάθος. Τουλάχιστον το παραδέχτηκα. Θα χάσω το GTA, θα φάω ισόβια”».
Ο εισαγγελέας Νιλ Μουρ ανέφερε στο δικαστήριο σχετικά με τον θάνατο της Ρέιτσελ Bον (σύμφωνα με την Oxford Mail): «Μεταξύ 11 το βράδυ και μεσάνυχτα την υπέβαλε σε παρατεταμένη επίθεση μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Υπήρχαν πολλαπλά σημεία επίθεσης. Τη γρονθοκόπησε, την κλώτσησε και χρησιμοποίησε αντικείμενο για να τη χτυπήσει. Υπήρχαν 64 σημεία αμβλέος τραύματος».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρίτσενς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη εκτιτέα ποινή τα 16 έτη και έναν μήνα, αφού τον Δεκέμβριο του 2025 δήλωσε ένοχος για μία κατηγορία ανθρωποκτονίας.
Ο επικεφαλής της έρευνας, ντετέκτιβ Στιούαρτ Μέι, δήλωσε: «Οι σκέψεις μου παραμένουν με την οικογένεια της Ρέιτσελ Βον και με όλους όσοι την αγαπούσαν, καθώς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μια αδιανόητη απώλεια. Η Ρέιτσελ απομακρύνθηκε από κοντά τους στο μέρος όπου θα έπρεπε να αισθάνεται πιο ασφαλής - στο ίδιο της το σπίτι».
Αξιωματικός της Μονάδας Σοβαρών Εγκλημάτων πρόσθεσε: «Οι πράξεις του Ρόμπερτ Ρίτσενς ήταν άκαρδες. Άφησε τη Ρέιτσελ μόνη στο σπίτι, δεν έκανε καμία προσπάθεια να τη βοηθήσει ή να ζητήσει ιατρική βοήθεια και επικοινώνησε με την αστυνομία μόνο όταν δεν είχε πού αλλού να στραφεί. Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι ο Ρίτσενς θα αντιμετωπίσει πλέον τις συνέπειες των αμείλικτων πράξεών του».
(Πηγή: Unilad)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι βαριά τραυματισμένος, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
«Κάποιοι Ιρανοί είναι έτοιμοι να υποφέρουν για να πέσει η κυβέρνηση» υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος
Καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ 56 ετών
Δεν τα πήγαμε και πολύ καλά, αλλά πόσο ήρθαμε;
Την ίδια ώρα, μεγάλες εταιρείες αποσύρουν τη στήριξή τους από το Wireless Festival λόγω των αντισημιτικών του σχολίων
Έντονη αντίδραση Τραμπ για διαρροή αγνοούμενου αεροπόρου - Επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας για επιχείρηση διάσωσης
Αντιδράσεις για τον διάδοχο και νέος κύκλος επικρίσεων και αμφισβήτησης στο πρωθυπουργικό γραφείο
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να δώσει νέα παράταση
Είναι μερικές ιδέες που αλλάζουν τον κόσμο όταν κανείς δεν το περιμένει
Παραμένει κρίσιμη η κατάστασή του
Έλεγκτής εναέριας κυκλοφορίας πρότεινε αστειευόμενος το μωρό να πάρει το όνομα «Κένεντι» λόγω του αεροδρομίου
Το ζήτημα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο σε τρίτες αγορές
«Ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει γρήγορα αν...»
Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών, με θετική διάθεση με επίγνωση δυσκολιών και προκλήσεων
Η ίδια, μαζί με γείτονες, άρχισαν να φωνάζουν προς τους δράστες
«Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο για όσο καιρό το κρίνουμε σκόπιμο», δήλωσε ο Μοχαμάντ Ακραμίνια
Στον πύργο ελέγχου ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα πρωτόκολλα ασφαλείας
H υπόθεση έληξε με παρέμβαση του πατέρα του
Σφοδρά πλήγματα σε κατοικημένες περιοχές - Νεκροί άμαχοι και πολιτικό στέλεχος στη Βηρυτό
Ο ίδιος περιέγραψε την εξέλιξη ως «σοκαριστική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.