- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: 35χρονη δηλητηρίασε τον σύζυγό της, πήρε αποζημίωση €3,6 εκατ. και μετά έγραψε παιδικό βιβλίο για τον θάνατό του
Το χρονικό της υπόθεσης
ΗΠΑ: 35χρονη δηλητηρίασε τον σύζυγό της, πήρε αποζημίωση €3,6 εκατ. και μετά έγραψε παιδικό βιβλίο για τον θάνατό του - Το χρονικό της υπόθεσης
Στο εδώλιο του δικαστηρίου της Γιούτα των ΗΠΑ βρέθηκε η 35χρονη Κάρι Ρίτσινς, κατηγορούμενη ότι δηλητηρίασε τον σύζυγό της το 2022 με στόχο να εισπράξει αποζημίωση ύψους 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η γυναίκα, που εργαζόταν ως μεσίτρια, φέρεται να έριξε θανατηφόρα δόση φαιντανύλης στο ποτό του 39χρονου Έρικ Ρίτσινς, προσποιούμενη πως γιόρταζαν μια επαγγελματική επιτυχία. Οι αρχές αποκάλυψαν ότι είχε προηγηθεί και άλλη απόπειρα δηλητηρίασης λίγες εβδομάδες νωρίτερα, όταν είχε ρίξει το ίδιο οπιοειδές σε σάντουιτς του θύματος.
Τι υποστήριξε η Ρίτσινς στην απολογία της
Η Ρίτσινς, μητέρα τριών παιδιών, υποστήριξε πως τη νύχτα του θανάτου του συζύγου της αποκοιμήθηκε στο δωμάτιο του γιου τους και, επιστρέφοντας, τον βρήκε νεκρό. Η εισαγγελία, ωστόσο, υποστηρίζει ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πως ο σκοπός της δολοφονίας ήταν να καρπωθεί τα ασφαλιστήρια και την περιουσία του.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και μηνύματα προς τον εραστή της, Ρόμπερτ Γκρόσμαν, στα οποία έγραφε χαρακτηριστικά: «Αν ο Έρικ μπορούσε απλά να φύγει, η ζωή θα ήταν τέλεια» και «Κρατήσου μέχρι την Παρασκευή, η ζωή θα είναι διαφορετική».
Η 35χρονη συνελήφθη τον Μάιο του 2023, ενώ στη συνέχεια της απαγγέλθηκαν 26 ακόμη κατηγορίες για οικονομικά αδικήματα που σχετίζονται με τη δολοφονία.
Το παιδικό βιβλίο που έγραψε για τον θάνατό του
Έναν χρόνο μετά το έγκλημα, η Ρίτσινς κυκλοφόρησε παιδικό βιβλίο με τίτλο «Are You With Me?», αφιερωμένο, ειρωνικά, στον «καταπληκτικό σύζυγο και πατέρα» της.
Σε τηλεοπτική της συνέντευξη λίγο πριν τη σύλληψη, είχε δηλώσει πως το έγραψε μαζί με τα παιδιά τους για να τα βοηθήσει να διαχειριστούν το πένθος. Το βιβλίο, που πωλούνταν στο Amazon έναντι 14,99 δολαρίων, αποσύρθηκε αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.