- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον θέλει να καταθέσει δημόσια για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
Ο πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του φοβούνται ότι η παρουσία τους στην Βουλή των Αντιπροσώπων θα καταλήξει σε «δίκη-παρωδία»
Ο Μπιλ Κλίντον εμφανίζεται συχνά στα περίπου 3 εκατ. έγγραφα για τον Τζέφρι Έπσταϊν που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
Ο Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι Κλίντον ζήτησαν να γίνει δημόσια η κατάθεσή τους στο Κογκρέσο για τις σχέσεις τους με τον καταδικασμένο για σεξουαλική εκμετάλλευση Τζέφρι Έπσταϊν, προκειμένου να αποτραπεί η πολιτικοποίηση του θέματος από τους Ρεπουμπλικάνους.
Ο πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του είχαν κληθεί να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της επιτροπής εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία διερευνά τις σχέσεις του Έπσταϊν με ισχυρές προσωπικότητες και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν οι Αρχές τις πληροφορίες σχετικά με τα εγκλήματά του.
Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η έρευνα χρησιμοποιείται για μια επίθεση στους πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος ο Τραμπ, που για χρόνια ήταν φίλος του Έπσταϊν, αν και αργότερα λέει ότι απομακρύνθηκαν, δεν έχει κληθεί να καταθέσει.
Όπως σημειώνει ο Guardian, οι Ρεπουμπλικανοί είχαν απειλήσει το ζεύγος με ψήφο περιφρόνησης αν δεν εμφανιζόταν για να καταθέσει, κάτι που τελικά συμφώνησαν να κάνουν.
Η διεξαγωγή της κατάθεσης κεκλεισμένων των θυρών, όπως δήλωσε ο Μπιλ Κλίντον την Παρασκευή, θα ισοδυναμούσε με δίκη-παρωδία. «Ας σταματήσουμε τα παιχνίδια και ας το κάνουμε με τον σωστό τρόπο: σε δημόσια ακρόαση», δήλωσε ο πρώην Δημοκρατικός πρόεδρος στο X.
Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι το ζευγάρι είχε ήδη πει στην επιτροπή εποπτείας υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων «ό,τι γνωρίζει». «Αν θέλετε αυτή τη μάχη, ας την κάνουμε δημόσια», είπε την Πέμπτη.
Ο Μπιλ Κλίντον εμφανίζεται συχνά στα περίπου 3 εκατ. έγγραφα που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά, ως σήμερα, δεν έχει προκύψει κάτι αξιόποινο. Στο παρελθόν ο Κλίντον είχε παραδεχτεί ότι είχε πετάξει με ιδιωτικό αεροσκάφος του Έπσταϊν, αλλά και ότι δεν έχει επισκεφτεί το ιδιωτικό νησί του χρηματιστή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Νεκρός ο μηχανοδηγός - 162 οι τραυματίες
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ και είχε επίκεντρο την περιοχή Redwood Valley
Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του
Για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών
Πενταπλασιάστηκε η εκλογική της απήχηση από το 1995 - Κατακόρυφη άνοδος την τελευταία τριετία
Το ρεκόρ κατείχε από το 1994 μέχρι σήμερα μια δασκάλα από τη Βόρεια Ιρλανδία
Δεν πρόκειται για έλλειψη χρημάτων ούτε για τεχνολογικό κενό
Ο ιδιοκτήτης του ράντσου προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων
Τα μισά θύματα είναι ανήλικοι
Μια συζήτηση με τη Ning Leng, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής McCourt του Πανεπιστημίου Georgetown
Τα δυο αδέλφια αντιμετωπίζουν πληθώρα κατηγοριών μεταξύ των οποίων και trafficking
Όσκαρ Ουάιλντ και Ντέρεκ Τζάρμαν διέκριναν έναν έντονο ερωτισμό στο βλέμμα του
Το ανθρωποειδές G1 της Unitree διαθέτει και κωδικό QR για δωρεές
Έγινε ακόμη πιο γνωστή διεθνώς εξαιτίας των περιβόητων πάρτι «bunga bunga»
Οι εικόνες που καταγράφηκαν από παρευρισκόμενους έδειξαν σκηνές χάους στον χώρο αποβίβασης
Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπεγκόνια Γκόμεθ
Τα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους και οι θερμοκρασίες - ρεκόρ
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο τέλος της εβδομάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.