- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου για τον θάνατο του 36χρονου ελεγκτή
«Ως Έλληνες της διασποράς στη Γερμανία, καταδικάζουμε αυτό το έγκλημα», δήλωσε ο Παναγιώτης Ματλής
Παναγιώτη Ματλής: «Ο θάνατος του 36χρονου ελεγκτή, πατέρα δύο παιδιών, ύστερα από έναν άγριο και απάνθρωπο ξυλοδαρμό, μας γεμίζει οργή»
«Το να σκοτώνεται στο ξύλο ένας εργαζόμενος εν ώρα υπηρεσίας είναι πράξη δειλίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, Παναγιώτη Ματλής αναφερόμενος στον θάνατο του 36χρονου ελεγκτή στη Γερμανία, για τον οποίο ευθύνεται 26χρονος Έλληνας επιβάτης.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του συρμού από τον σταθμό Landstuhl, στην περιοχή Kaiserslautern αργά το βράδυ της Δευτέρας (3/2). Ο 36χρονος υπάλληλος της Deutsche Bahn, Serkan C., πραγματοποιούσε έλεγχο εισιτηρίων σε ομάδα τεσσάρων ατόμων ηλικίας 20-30 ετών. Όταν ζήτησε από τον 26χρονο να αποβιβαστεί λόγω έλλειψης εισιτηρίου, εκείνος του επιτέθηκε, χτυπώντας τον επανειλημμένα στο κεφάλι.
«Πρόκειται για μια αποτρόπαια πράξη βίας απέναντι σε έναν εργαζόμενο που έκανε απλώς το καθήκον του, προσπαθώντας να επιβάλει τους κανόνες και να προστατεύσει τη στοιχειώδη τάξη και ασφάλεια», τονίζει ο κος Ματλής στη δήλωσή του. «Ως Έλληνες της διασποράς στη Γερμανία, καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την εγκληματική ενέργεια».
Η δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου
«Ο θάνατος του 36χρονου ελεγκτή, πατέρα δύο παιδιών, ύστερα από έναν άγριο και απάνθρωπο ξυλοδαρμό, μας γεμίζει οργή, αγανάκτηση και βαθιά θλίψη. Πρόκειται για μια αποτρόπαια πράξη βίας απέναντι σε έναν εργαζόμενο που έκανε απλώς το καθήκον του, προσπαθώντας να επιβάλει τους κανόνες και να προστατεύσει τη στοιχειώδη τάξη και ασφάλεια.
Ως Έλληνες της διασποράς στη Γερμανία, καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την εγκληματική ενέργεια. Η βία αυτή δεν έχει καμία δικαιολογία, καμία ελαφρυντική σκιά. Το να σκοτώνεται στο ξύλο ένας εργαζόμενος εν ώρα υπηρεσίας είναι πράξη δειλίας, ωμής αγριότητας και πλήρους περιφρόνησης της ανθρώπινης ζωής.
Θέλω να τονίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι τέτοιες πράξεις δεν εκφράζουν ούτε τους Έλληνες μετανάστες, ούτε τις αξίες μας, ούτε τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας που ζουν, εργάζονται και σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί. Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς είναι, θέλοντας και μη, ένας μικρός πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η ευθύνη της στάσης μας είναι μεγάλη και δεν επιτρέπεται να τη λερώνει η εγκληματική συμπεριφορά κανενός.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος, στη σύζυγό του, στα δύο παιδιά του που έχασαν τον πατέρα τους τόσο άδικα, καθώς και στους συναδέλφους του που θρηνούν έναν άνθρωπο της καθημερινής βάρδιας, έναν άνθρωπο της δουλειάς.
Στεκόμαστε με σεβασμό και συμπαράσταση δίπλα τους. Η μνήμη του θύματος μας υποχρεώνει να μιλήσουμε καθαρά: η κοινωνία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνηθίσει τη βία. Η ανοχή τελειώνει εδώ.
Ως Ελληνική Κοινότητα, υπερασπιζόμαστε τον σεβασμό στον άνθρωπο, στον εργαζόμενο, στους κανόνες και στη συνύπαρξη. Οτιδήποτε λιγότερο είναι συνενοχή.
Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαίο να διευκρινίσουμε ότι η ιθαγένεια ή τα έγγραφα που φέρει ένας δράστης δεν ταυτίζονται αυτομάτως με την ταυτότητα, την καταγωγή ή τις αξίες ενός ολόκληρου λαού. Η εγκληματική πράξη βαραίνει αποκλειστικά το άτομο που την διέπραξε και μόνο αυτό. Οι γενικεύσεις και οι βιαστικοί χαρακτηρισμοί δεν υπηρετούν ούτε τη δικαιοσύνη ούτε τη συνύπαρξη στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.