- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράν: Νεκρός εργαζόμενος της Ερυθράς Ημισελήνου εν μέσω διαδηλώσεων – Πέντε τραυματίες
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες της Ερυθράς Ημισελήνου στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στο Ιράν
Ένας εργαζόμενος της Ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς το κύμα διαδηλώσεων στο Ιράν συνεχίζει να εξαπλώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ).
Η ΔΕΕΣ εξέφρασε «τη βαθύτατη θλίψη της για τον φόνο του Αμίρ Αλί Λατιφί» και τον τραυματισμό πέντε ακόμη εργαζομένων της Ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου στην επαρχία Γκιλάν, στο βόρειο Ιράν, στις 10 Ιανουαρίου. Όπως διευκρίνισε από τη Γενεύη ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Τομάσο Ντέλα Λόνγκα, δεν είναι ακόμη σαφές αν τα περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους, καθώς «δεν υπάρχει πλήρης εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη».
Ανησυχία για την ασφάλεια των εθελοντών της Ερυθράς Ημισελίνου και τις συνέπειες των ταραχών
Ο διεθνής οργανισμός δήλωσε την αλληλεγγύη του προς την Ιρανική Εταιρεία της Ερυθράς Ημισελήνου, καθώς και προς τους γιατρούς και εθελοντές που παρέχουν ζωτικής σημασίας βοήθεια στη χώρα, ζητώντας να διασφαλιστεί η προστασία τους. Παράλληλα, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχουν οι συνεχιζόμενες ταραχές στον ιρανικό λαό, υπογραμμίζοντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε συνεργασία με το ιρανικό παράρτημά της, το οποίο λειτουργεί με βάση τις θεμελιώδεις αρχές της ανθρωπιάς, της ουδετερότητας, της αμεροληψίας και της ανεξαρτησίας.
Οι διαδηλώσεις στο Ιράν ξεκίνησαν στις 28 Δεκεμβρίου, αρχικά λόγω του αυξημένου κόστους διαβίωσης, και στη συνέχεια γενικεύτηκαν, στρεφόμενες ανοιχτά κατά του καθεστώτος. Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα κινήματα αμφισβήτησης της ιρανικής ηγεσίας μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Σύμφωνα με την οργάνωση Iran Human Rights, που εδρεύει στη Νορβηγία, τουλάχιστον 3.428 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ περισσότερες από 10.000 συλλήψεις έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.