- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου
Υπήρξε ο τρίτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου
Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου σε ηλικία 94 ετών.
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύζυγός του Ανδρούλλα Βασιλείου.
«Ο αγαπημένος μου Γιώργος, σύντροφος της ζωής μου για 59 χρόνια, έσβησε ήσυχα στην αγκαλιά μας» στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Είναι δύσκολο να αποχωριστώ αυτόν τον άνθρωπο που υπήρξε ένας εξαιρετικός σύζυγος και πατέρας, άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη και αγάπη για τον τόπο και τον λαό του». ανέφερε σε ανάρτησή της.
Ποιος ήταν ο Γιώργος Βασιλείου
Ο Γιώργος Βασιλείου υπήρξε ο τρίτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και τον Σπύρο Κυπριανού· εξελέγη την 21η Φεβρουαρίου 1988 και η θητεία του ολοκληρώθηκε την 28η Φεβρουαρίου 1993.
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιας λύσης στο Κυπριακό, ενώ, επί των ημερών του υπεβλήθη η αίτηση ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αργότερα, επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, ανέλαβε επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας την ευθύνη για την εναρμόνιση και εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου, μία προσπάθεια που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Για αυτό το έργο του, τον Οκτώβριο του 2002, του απονεμήθηκε ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ανώτατη διάκριση της χώρας.
Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο την 20ή Μαΐου 1931. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια της Γενεύης, της Βιέννης και της Βουδαπέστης, από όπου απέκτησε και διδακτορικό τίτλο. Στο Λονδίνο ειδικεύτηκε σε θέματα μάρκετινγκ και έρευνας αγοράς.
Ήταν παντρεμένος με την Ανδρούλλα Βασιλείου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, δύο κόρες και έναν γιο.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας εργάστηκε ως οικονομολόγος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, υπηρέτησε ως λέκτορας και καθηγητής πανεπιστημίου και συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.
Παράλληλα, ανέπτυξε και συγγραφικό έργο, στο οποίο περιλαμβάνεται και το πρώτο βιβλίο για το μάρκετινγκ στον χώρο της Μέσης Ανατολής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Τι αναφέρει η καταμέτρηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
«Αν χρειαστεί μπορούμε να μοιραστούμε τα καύσιμα που έχουμε», δήλωσε ο Νταν Γιόργκενσεν
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.