- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μερτς: Γερμανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην πολυεθνική δύναμη εκτός Ουκρανίας
«Θα χρειαστεί να γίνουν συμβιβασμοί για την επίτευξη ειρήνης», τόνισε ο καγκελάριος
Μερτς: «Η Γερμανία είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Κιέβου. Θα αναλάβει την ευθύνη της για την ασφάλεια της Ουκρανίας μετά την εκεχειρία»
«Τα γερμανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην πολυεθνική δύναμη, μόλις επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία, σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, γειτονική της Ουκρανίας», δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς.
«Η Γερμανία θα δεσμευτεί σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει για παράδειγμα την αποστολή δυνάμεων για την Ουκρανία σε γειτονικό έδαφος του ΝΑΤΟ μετά την κατάπαυση του πυρός», συμπλήρωσε ο Φρίντριχ Μερτς μετά τη συνάντηση στο Παρίσι του «Συνασπισμού των Προθύμων».
Μόλις επιτευχθεί συμφωνία για τη συγκρότηση μιας διεθνούς δύναμης «υποστηριζόμενης» από αμερικανικά στρατιωτικά μέσα, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο «θα αποφασίσουν για τη φύση και την έκταση της γερμανικής συνεισφοράς», δήλωσε, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος το Βερολίνο «δεν αποκλείει καμία επιλογή».
«Δεν πρόκειται μόνο για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, αλλά και για στρατιωτική υποστήριξη για την ειρήνη και την ελευθερία σε όλη την Ευρώπη», τόνισε.
«Σήμερα, ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στον τέταρτο χρόνο του, η Γερμανία είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Κιέβου», δήλωσε. «Θα αναλάβει επίσης την ευθύνη της για την ασφάλεια της Ουκρανίας μετά την εκεχειρία».
Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξουν «συμβιβασμοί» για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία.
«Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με επιμονή, ρεαλισμό και διορατικότητα, για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: σταθερή κατάπαυση του πυρός, ισχυρή εγγύηση ασφάλειας και ειρήνη στην Ευρώπη που θα συνδέει στενά την Ουκρανία και τους Ευρωπαίους και την οποία θα οικοδομήσουμε μαζί», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.