- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενεζουέλα: Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον νόμο κατά της πειρατείας
Προβλέπονται ποινές κάθειρξης έως και 20 ετών
Ο νόμος ψηφίστηκε μετά τις πρόσφατες κατασχέσεις από τις ΗΠΑ πλοίων που μετέφεραν βενεζουελάνικο πετρέλαιο
Η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, που ελέγχεται από το κυβερνών κόμμα, ενέκρινε ομόφωνα σήμερα έναν νόμο που προβλέπει ποινές κάθειρξης έως και 20 ετών για όποιον προωθεί ή χρηματοδοτεί πράξεις «πειρατείας» ή ναυτικού αποκλεισμού.
Ο νόμος αυτός, που περιλαμβάνει και «άλλα διεθνή εγκλήματα», ψηφίστηκε μετά τις πρόσφατες κατασχέσεις από τις ΗΠΑ πλοίων που μετέφεραν βενεζουελάνικο πετρέλαιο.
Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατέσχεσε στις αρχές του μήνα ένα δεξαμενόπλοιο στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις και επιχείρησε να κατασχέσει άλλα δύο τάνκερ το Σαββατοκύριακο. Οι επιχειρήσεις αυτές συνιστούν το χειρότερο πλήγμα για την κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA της Βενεζουέλας, αφού το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε πρώην εμπορικούς εταίρους της, δύο θυγατρικές της ρωσικής εταιρείας Rosneft, το 2020, αναγκάζοντάς την να μειώσει την παραγωγή και τις εξαγωγές της. Στην ίδια την PDVSA είχαν επιβληθεί κυρώσεις από το 2019.
Μετά την έγκρισή του, ο «Νόμος που εγγυάται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και τους εμπορίου απέναντι στην πειρατεία, τους αποκλεισμούς και άλλες διεθνώς παράνομες πράξεις», θα σταλεί στην προεδρία για να επικυρωθεί και θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μόλις δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χόρχε Ροντρίγκες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Η προειδοποίηση στους κατοίκους
Ο Γκράχαμ Πλάτνερ είναι μια ακόμα υπόθεση υποψηφίου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το (ψηφιακό και μη) παρελθόν του
Σε ένα αυταρχικό σύστημα, η εξωτερική πολιτική εργαλειοποιείται πλήρως για την εγχώρια πολιτική επιβίωση.
Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ στο NBC
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
Μετασεισμός 6,1 Ρίχτερ
Ήχησαν σειρήνες, ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα
Παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις
Μίλησε για μία από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες της ζωής της,
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters
Ζητά την παρέμβαση της FIFA λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Οι αρχές παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και εξετάζουν βίντεο
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.