- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλειστό το Λούβρο σήμερα - Απεργεί το προσωπικό
Το μουσείο υποδέχεται καθημερινά περίπου 30.000 επισκέπτες
Γαλλία: Το Μουσείο του Λούβρου είναι κλειστό σήμερα, το προσωπικό ψήφισε υπέρ απεργιακής κινητοποίησης, δήλωσαν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι
Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι είναι κλειστό σήμερα καθώς το προσωπικό του ψήφισε υπέρ απεργιακής κινητοποίησης για τις αποδοχές και τις εργασιακές συνθήκες, διαταράσσοντας την πρόσβαση για χιλιάδες ανθρώπους στο μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο.
Η απεργιακή κινητοποίηση, την οποία υποστήριξαν 400 εργαζόμενοι και ανακοινώθηκε από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για το μουσείο, το οποίο αγωνίζεται ακόμη να συνέλθει από την κλοπή τον Οκτώβριο κοσμημάτων αξίας 88 εκατομμυρίων ευρώ και από πρόσφατα προβλήματα υποδομής, στα οποία περιλαμβάνεται διαρροή νερού που προκάλεσε ζημιές σε έργα στη βιβλιοθήκη αιγυπτιακών αρχαιοτήτων.
«Λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, το μουσείο είναι επί του παρόντος κλειστό», αναφέρει στον ιστότοπό του το Μουσείο του Λούβρου.
Περίπου 400 υπάλληλοι του μουσείου, το οποίο δεν άνοιξε τις πόρτες του σήμερα το πρωί, «ψήφισαν την απεργία ομόφωνα», διευκρίνισαν τα συνδικάτα CGT και CFDT ύστερα από γενική συνέλευση του προσωπικού.
Η διεύθυνση του μουσείου ανακοίνωσε ότι θα καταμετρήσει τους υπαλλήλους του μουσείου που δεν απεργούν για να μπορέσει να εξετάσει το ενδεχόμενο για άνοιγμα του μουσείου σήμερα.
Η εργατική δράση, την οποία είχαν ζητήσει τα συνδικάτα CFDT, CGT και Sud, γίνεται μετά τις όπως χαρακτήρισαν «ολοένα και περισσότερο υποβαθμισμένες εργασιακές συνθήκες» και ανεπαρκή στελέχωση. Στην ανακοίνωσή τους για την απεργία, τα συνδικάτα σημειώνουν ότι οι υπάλληλοι υφίστανται «έναν διαρκώς αυξανόμενο φόρτο εργασίας» και «αντιφατικές οδηγίες» που τους εμποδίζουν να ασκούν σωστά τα καθήκοντά τους.
Τα συνδικάτα ζητούν μεταξύ άλλων την πρόσληψη περισσότερου μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας και στις υπηρεσίες επισκεπτών και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Τα συνδικάτα αντιτίθενται επίσης σε αύξηση 45% της τιμής του εισιτηρίου από τα μέσα Ιανουαρίου για τους τουρίστες που δεν είναι υπήκοοι χωρών μελών της ΕΕ. Η αύξηση αυτή αποσκοπεί στο να συμβάλλει στη χρηματοδότηση των ανακαινίσεων.
Το Μουσείο του Λούβρου υποδέχεται ημερησίως περίπου 30.000 επισκέπτες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.