- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ήρωας»: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν τον περαστικό που άρπαξε το όπλο από δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης
Ο αλ Αχμεντ νοσηλεύεται μετά από δύο τραύματα που έφερε από πυροβολισμούς
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι επαίνεσε τις ενέργειες των Αυστραλών που «έτρεξαν προς τον κίνδυνο για να βοηθήσουν άλλους»
Ένας περαστικός που όρμησε και άρπαξε το όπλο ενός ενόπλου άνδρα κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης σήμερα στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, επαινείται ως ήρωας, η θαρραλέα πράξη του οποίου έσωσε ζωές.
Ένα βίντεο από την επίθεση στην Αυστραλία που κυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν άνδρα, τον οποίο τοπικά μέσα ενημέρωσης κατονόμασαν ως Αχμεντ αλ Αχμεντ, 43χρονο ιδιοκτήτη οπωροπωλείου, σε ένα πάρκινγκ, φορώντας λευκή μπλούζα να επιτίθεται σε έναν ένοπλο με σκούρα μπλούζα που κρατά ένα τουφέκι πυροβολώντας εναντίον άοπλων πολιτών.
Ο αλ Αχμεντ ορμά και πιάνει τον ένοπλο από πίσω, αποσπώντας με τα χέρια του το τουφέκι πριν στρέψει το όπλο πίσω στον φερόμενο δράστη της επίθεσης. Ο τελευταίος, όπως φαίνεται στο βίντεο, υποχωρεί προς μια γέφυρα όπου βρίσκεται ένας άλλος δράστης, ενώ ο περαστικός αφήνει το όπλο στο έδαφος.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Κρις Μινς, πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ, αποκάλεσε τον περαστικό «πραγματικό ήρωα» και είπε ότι το βίντεο ήταν «η πιο απίστευτη σκηνή που έχω δει ποτέ».
«Υπάρχουν πολλοί, πολλοί άνθρωποι ζωντανοί απόψε χάρη στη γενναιότητά του», τόνισε ο Μινς.
Ένας ύποπτος της ένοπλης επίθεσης σκοτώθηκε και ένας άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην παραλία όπου διεξαγόταν εκδήλωση για την εβραϊκή γιορτή Χάνουκα και η αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά αν εμπλέκεται και τρίτος ένοπλος.
Το μέσο ενημέρωσης Seven News τόνισε ότι ο αλ Αχμεντ νοσηλεύεται μετά από δύο τραύματα που έφερε από πυροβολισμούς.
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι επαίνεσε τις ενέργειες των Αυστραλών που «έτρεξαν προς τον κίνδυνο για να βοηθήσουν άλλους». «Αυτοί οι Αυστραλοί είναι ήρωες και η γενναιότητά τους έδωσε ζωές», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Πολλοί άλλοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους προς τον αλ Αχμεντ με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν μακριά από τον κίνδυνο, αλλά αυτός ο άνδρας, παρών στη σφαγή στην παραλία Μπόνταϊ, που μόλις συνέβη , δεν ήταν ένας από αυτούς τους ανθρώπους», είπε ένας χρήστης με ανάρτηση στο X.
«Αυτός ο Αυστραλός έσωσε αμέτρητες ζωές αφαιρώντας το όπλο από έναν από τους τρομοκράτες στην παραλία Μπόνταϊ. ΗΡΩΑΣ», έγραψε ένας άλλος.
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πρώτη νύχτα της Χάνουκα στην παραλία αυτή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους σε αυτό που Αυστραλοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν ως στοχευμένη αντισημιτική επίθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.