- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Κολομβία προσφέρει άσυλο στον Μαδούρο αν εγκαταλείψει την εξουσία
Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας για διακίνηση ναρκωτικών
Οι ΗΠΑ ασκούν από το καλοκαίρι εντεινόμενη πίεση στο Καράκας και προσωπικά στον πρόεδρο Μαδούρο
Η κυβέρνηση της Κολομβίας θα προσέφερε άσυλο στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αν εγκατέλειπε την εξουσία υπό πίεση των ΗΠΑ, δήλωσε χθες Πέμπτη η κολομβιανή υπουργός Εξωτερικών Ρόσα Βιγιαβισένσιο.
Οι ΗΠΑ ασκούν από το καλοκαίρι εντεινόμενη πίεση στο Καράκας και προσωπικά στον πρόεδρο Μαδούρο, τον οποίο κατηγορούν για διακίνηση ναρκωτικών, αναπτύσσοντας ολοένα περισσότερα στρατιωτικά μέσα στην Καραϊβική, βομβαρδίζοντας ταχύπλοα που σύμφωνα με την Ουάσιγκτον μετέφεραν ναρκωτικά, κι αφήνοντας να πλανάται η απειλή χερσαίων επιχειρήσεων. Από την άλλη, ο σοσιαλιστής πρόεδρος Μαδούρο κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση πως θέλει να τον ανατρέψει για να αρπάξει το πετρέλαιο της χώρας του.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Caracol, η επικεφαλής της κολομβιανής διπλωματίας αναφέρθηκε στο σενάριο αποχώρησης του κ. Μαδούρο από την εξουσία στη Βενεζουέλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Αν αυτή η έξοδος συνεπαγόταν πως θα έπρεπε να ζήσει σε άλλη χώρα ή αν ζητούσε προστασία, η Κολομβία δεν θα είχε λόγο να του πει όχι», σημείωσε.
Όπως δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κι ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο, η κ. Βιγιαβισένσιο εκτίμησε πως «θα ήταν μια λύση» ο σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης στη Βενεζουέλα για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή. Πρόσθεσε ωστόσο πως «αυτή είναι απόφαση που πρέπει να την πάρουν οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Μαδούρο» στο πλαίσιο «διαπραγμάτευσης».
Όπως και δεκάδες άλλες, η κυβέρνηση Πέτρο δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2024 στη Βενεζουέλα, όταν ο κ. Μαδούρο εξασφάλισε τρίτη θητεία, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει νοθεία και να διαβεβαιώνει πως επικράτησε ο δικός της υποψήφιος. Πάντως η Μπογοτά συνέχισε μολαταύτα να έχει διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
«Δεν θα λάβουν ούτε δεκάρα από εμάς», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Truth Social
Είχε απονεμηθεί από την πρώην υπουργό Εσωτερικών και πρώην κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Κρίστι Νόεμ
Το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε περίπου στα 16 εκατομμύρια δολάρια
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα υψηλών θερμοκρασιών σε διάστημα μερικών εβδομάδων που χτυπάει τη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.