Κληρονόμος της Hermès στρέφεται κατά του μεγιστάνα Αρνό: αγώνας για 6 εκατ. χαμένες μετοχές
Η υπόθεση συνδέεται χρονικά με την περίοδο που η LVMH συγκέντρωνε «αθόρυβα» το 23% της
Κληρονόμος της Hermès στρέφεται κατά του μεγιστάνα Αρνό: αγώνας για 6 εκατ. χαμένες μετοχές
Ο Νικολά Πουές, κληρονόμος της δυναστείας Hermès, κατέθεσε αστική αγωγή σε βάρος του Μπερνάρ Αρνό και του ομίλου LVMH, διεκδικώντας αποζημιώσεις για την εξαφάνιση 6 εκατομμυρίων μετοχών Hermès — σημερινής αξίας περίπου 14 δισ. ευρώ. Η αγωγή, που κατατέθηκε τον Μάιο στο Πρωτοδικείο Παρισιού και αποκαλύφθηκε μέσω δικαστικού εγγράφου που είδε το Reuters, αποτελεί την πρώτη γνωστή νομική κίνηση του 82χρονου κληρονόμου κατά του ισχυρού Γάλλου επιχειρηματία.
Η υπόθεση συνδέεται χρονικά με την περίοδο που η LVMH συγκέντρωνε «αθόρυβα» το 23% της Hermès, στην πιο πολυσυζητημένη επιχειρηματική μονομαχία στη σύγχρονη γαλλική αγορά. Ο Πουές υποστηρίζει ότι οι μετοχές «άλλαξαν χέρια» εν αγνοία του, χωρίς να είναι σαφές πότε και σε ποια τιμή πωλήθηκαν. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ τόσο ο Αρνό όσο και η LVMH δεν απάντησαν στα σχετικά ερωτήματα του Reuters.
Η αστική υπόθεση «κουμπώνει» πάνω σε μια παράλληλη ποινική έρευνα που έχει ήδη ανοίξει η γαλλική εισαγγελία, έπειτα από καταγγελία του Πουές για υπεξαίρεση και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε βάρος του πρώην διαχειριστή της περιουσίας του, Ερίκ Φρεϊμόντ, ο οποίος πέθανε τον Ιούλιο. Η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι μόνο ο Φρεϊμόντ έχει τεθεί υπό επίσημη διερεύνηση· ούτε ο Αρνό ούτε εταιρείες της LVMH έχουν τυπικά εμπλακεί ως κατηγορούμενοι.
Η αγωγή κατονομάζει επίσης τις ελβετικές εταιρείες Semper SA και Phidias Gestion, πρώην συνδεδεμένες με τον Φρεϊμόντ. Η πλευρά του Πουές υποστηρίζει ότι διερευνά «όλες τις πιθανές πράξεις δόλιας υπεξαίρεσης».
Ο Πουές υπήρξε από τους μεγαλύτερους ιδιώτες μετόχους της Hermès, αλλά αποχώρησε από το οικογενειακό holding που δημιουργήθηκε το 2011 για να αποτρέψει επιθετική εξαγορά. Σε παλαιότερη συνέντευξη είχε ισχυριστεί ότι ο Φρεϊμόντ μετέφερε μετοχές στο όνομά του «για λογαριασμό άλλων» χωρίς τη γνώση του.
Η LVMH, που αρνήθηκε πάντα ότι σχεδίαζε takeover της Hermès, είχε δεχθεί το 2013 πρόστιμο 8 εκατ. ευρώ από τη γαλλική AMF για καθυστερημένη γνωστοποίηση της αύξησης συμμετοχής της. Η υπόθεση θεωρείται μία από τις πιο φορτισμένες αντιπαραθέσεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία πολυτελείας.
Οι ποινικές διαδικασίες στη Γαλλία συχνά διαρκούν χρόνια, με το τεκμήριο αθωότητας να ισχύει μέχρι την έκδοση οποιασδήποτε απόφασης. Για τον Πουές, όμως, ο αστικός φάκελος έχει ήδη ανοίξει — και η μάχη για τις χαμένες μετοχές ξεκινά τώρα σε δύο μέτωπα.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.