- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χονγκ Κονγκ: Στους 151 οι νεκροί από τη φωτιά στους ουρανοξύστες - 13 οι συλλήψεις
Αρκετοί ακόμα οι αγνοούμενοι
Χονγκ Κονγκ: Στους 151 οι νεκροί από τη φωτιά στους ουρανοξύστες - 13 οι συλλήψεις
Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν σήμερα ότι λαμβάνουν «κατάλληλα» μέτρα εις βάρος όσων διαδίδουν στο διαδίκτυο μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την πυρκαγιά σε πολυώροφα κτίρια κατοικιών, ενώ αναθεώρησαν προς τα πάνω τον αριθμό των νεκρών, σε 151.
Η πυρκαγιά αυτή ξέσπασε την Τετάρτη σε επτά από τα οκτώ κτίρια 31 ορόφων του συγκροτήματος Wang Fuk Court, στη συνοικία Τάι Πο του Χονγκ Κονγκ.
«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανέρχεται στις 16:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) σε 151. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί», δήλωσε ο Τσανγκ Σουκ-γιν αξιωματούχος της αστυνομίας.
Στο μεταξύ 40 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
«Κάποια από τα πτώματα έχουν μετατραπεί σε στάχτη οπότε ίσως να μην καταφέρουμε να εντοπίσουμε όλους τους αγνοούμενους», σχολίασε στέλεχος της αστυνομίας.
Οι αρχές έχουν συλλάβει τουλάχιστον έναν άνθρωπο, τον 24χρονο Μάιλς Κουάν, που συμμετείχε σε ομάδα η οποία ανήρτησε στο διαδίκτυο αίτηση με αίτημα τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης. Το Reuters δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τη σύλληψη αυτή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, δύο ακόμη πρόσωπα έχουν συλληφθεί. Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής ασφαλείας του Χονγκ Κονγκ, ο Κρις Τανγκ, όταν ρωτήθηκε για τις συλλήψεις αυτές, έκανε λόγο μιλώντας στους δημοσιογράφους για «ανακριβή σχόλια» που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο με μοναδικό στόχο «να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια».
«Κατά συνέπεια πρέπει να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα, περιλαμβανομένων αστυνομικών μέτρων», εξήγησε.
Ήδη από το Σάββατο οι αρχές του Χονγκ Κονγκ προειδοποίησαν τους κατοίκους της πόλης να «μην βυθίσουν το Χονγκ Κονγκ στο χάος» του 2019, όταν είχαν ξεσπάσει μαζικές φιλοδημοκρατικές διαδηλώσεις που κατεστάλησαν με τη βία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.