- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυστραλία: Αποβλήθηκε η ακροδεξιά γερουσιαστής Χάνσον - Φόρεσε μπούρκα
Για να προωθήσει την απαγόρευσή της σε δημόσιους χώρους - Έντονες αντιδράσεις
Αυστραλία: Η ακροδεξιά γερουσιαστής Πολίν Χάνσον αποβλήθηκε από τη Γερουσία επειδή φόρεσε μπούρκα σε μια προσπάθεια να ζητήσει την απαγόρευσή της.
Η ακροδεξιά βουλευτής Πολίν Χάνσον αποβλήθηκε από τη Γερουσία της Αυστραλίας για επτά ημέρες συνεδριάσεων επειδή εμφανίστηκε χθες, Δευτέρα, στην αίθουσα του σώματος φορώντας μπούρκα προκειμένου να προωθήσει την εκστρατεία της για την κατάργηση του μουσουλμανικού ενδύματος σε δημόσιους χώρους και προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση βουλευτών.
Η Χάνσον φόρεσε την μπούρκα λίγο αφού της αρνήθηκαν την άδεια να καταθέσει σχέδιο νόμου, το οποίο θα απαγορεύει την μπούρκα και άλλα ενδύματα πλήρους κάλυψης του προσώπου σε δημόσιους χώρους στην Αυστραλία.
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Χάνσον φοράει μέσα στο κοινοβούλιο ένδυμα που κρύβει πλήρως το κεφάλι, το οποίο φορούν ορισμένες μουσουλάνες, στην προσπάθειά της να επιτύχει την απαγόρευσή του σε δημόσιους χώρους.
Η Γερουσία αντέδρασε οργισμένα όταν η Χάνσον μπήκε μέσα στον χώρο φορώντας την μπούρκα και η συνεδρίαση διακόπηκε όταν εκείνη αρνήθηκε να την βγάλει.
Η υπουργός Εξωτερικών Πένι Γουόνγκ, η οποία είναι η αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των κυβερνώντων κεντροαριστερών Εργατικών στη Γερουσία, δήλωσε: "Η απεχθής και ρηχή επίδειξη της γερουσιαστή Χάνσον κομματιάζει τον κοινωνικό μας ιστό και πιστεύω ότι αποδυναμώνει την Αυστραλία. Έχει επίσης σοβαρές επιπτώσεις για πολλούς από τους πιο ευάλωτους πολίτες μας. Η γερουσιαστής Χάνσον χλεύασε και διέσυρε μια ολόκληρη θρησκεία, την οποία ακολουθούν σχεδόν ένα εκατομμύριο Αυστραλοί... Δεν έχω δει ποτέ κάποιον τόσο προσβλητικό προς το κοινοβούλιο".
Μομφή εις βάρος της Χάνσον υπερψηφίστηκε από τη Γερουσία με 55-5 ψήφους.
Το κόμμα της Χάνσον, το One Nation, κατέχει πλέον τέσσερις έδρες στη Γερουσία, έχοντας ενισχύσει τα ποσοστά του στις εκλογές του Μαΐου, σε κλίμα ανόδου της ακροδεξιάς και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής στην Αυστραλία. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η στήριξη προς την ίδια και το κόμμα της έχει αυξηθεί περαιτέρω.
Η Χάνσον δήλωσε μετά το περιστατικό ότι εμμένει στις απόψεις της σχετικά με την μπούρκα και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας για τη βουλή.
"Αν μπορείς να φορέσεις κράνος μέσα στην τράπεζα ή σε όποιον άλλο χώρο όπου θα σου ζητήσουν να το βγάλεις, γιατί να ισχύει κάτι διαφορετικό για την μπούρκα; Θα επιμείνω στη θέση μου και στα πιστεύω μου. Θα συνεχίσω να το κάνω. Ο λαός είναι εκείνος που θα με κρίνει", δήλωσε η γερουσιαστής σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.
Η Χάνσον, γερουσιαστής του Κουίνσλαντ, έγινε γνωστή τα χρόνια του ’90 λόγω της σκληρής αντίθεσής της στη μετανάστευση από την Ασία και στους αιτούντες άσυλο. Αντιμάχεται εδώ και χρόνια τη μουσουλμανική ενδυμασία και είχε φορέσει ξανά μπούρκα στο κοινοβούλιο το 2017 ζητώντας τότε να απαγορευθεί το ένδυμα σε όλη την Αυστραλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.