- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν για κλοπή στο Λούβρο: «Τα κοσμήματα θα βρεθούν»
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται για πλήρη επανεξέταση της ασφάλειας του μουσείου
Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε ότι τα κλεμμένα κοσμήματα αξίας 88 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν και υποσχέθηκε πλήρη αναθεώρηση της ασφάλειας στο Λούβρο.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε χθες, Παρασκευή, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μεξικό ότι τα κοσμήματα του Στέμματος που εκλάπησαν από το Λούβρο θα βρεθούν και δεσμεύτηκε για την επανεξέταση της ασφάλειας του μουσείου στο Παρίσι.
«Αρχίσαμε να συλλαμβάνουμε μέρος της συμμορίας που διέπραξε την κλοπή αυτή. Τα κοσμήματα θα βρεθούν, αυτοί θα συλληφθούν και θα δικαστούν», δεσμεύτηκε ο Εμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa στη διάρκεια περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.
Είναι «ευκαιρία να βγούμε ακόμη πιο δυνατοί», σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, «από αυτό που συνέβη και ήταν ένα σοκ για όλον τον κόσμο».
Στις 19 Οκτωβρίου, εγκληματίες κατάφεραν να μπουν στο μουσείο του Λούβρου και να κλέψουν σε μερικά λεπτά κοσμήματα αξίας 88 εκατομμυρίων ευρώ. Τα κοσμήματα δεν έχουν ακόμη ανακτηθεί. Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί σε τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο επέκρινε έντονα τη διαχείριση του μουσείου τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας σε έκθεσή του που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα ότι το μεγάλο μουσείο του Παρισιού αμέλησε την ασφάλεια προς όφελος έργων γοήτρου.
«Η ασφάλεια του Λούβρου θα επανεξεταστεί τελείως», διαβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος Μακρόν, αναφερόμενος στο σχέδιο «Νέας Αναγέννησης του Λούβρου» που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο και βάσει του οποίου το μουσείο θα αποκτήσει μια νέα μεγάλη πύλη πρόσβασης ή ακόμη μια αίθουσα αφιερωμένη στην Τζοκόντα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο αναθεώρησε προς τα πάνω το κόστος του σχεδίου αυτού στα 1,15 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 700 ως 800 εκατομμυρίων ευρώ που αναφέρονταν από το περιβάλλον του αρχηγού του κράτους. Επίσης έκρινε το σχέδιο «μη χρηματοδοτούμενο» ως έχει.
Εν αναμονή, η διεύθυνση του μουσείου με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο παρουσίασε χθες «μέτρα έκτακτης ανάγκης» στη διάρκεια διοικητικού συμβουλίου που συνεκλήθη, μεταξύ των οποίων προβλέπεται η δημιουργία συντονιστικού οργάνου ασφαλείας και η τοποθέτηση επιπλέον καμερών ασφαλείας, μετά τις επικρίσεις για την έλλειψή τους γύρω από το μουσείο.
(Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, AFP)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο σε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737
Τα σφάλματα, τα τέλματα, οι πλάνες της λογικής και η απουσία στρατηγικής εξόδου
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια
Το ξενοδοχείο δηλώνει συμμόρφωση με τη Μυστική Υπηρεσία - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
Tι απάντησε η ίδια για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Ποια είναι τα αδέλφια που τώρα προσφεύγουν εναντίον του βασιλιά της ποπ
Η Επιτροπή ζητά πολιτική συμφωνία για αλλαγές και όχι τεχνική απόφαση στο NextGenerationEU
Μετά από εισβολή ενόπλων - Σε εξέλιξη έρευνες σε δασώδεις περιοχές
Η Εθνική Συσπείρωση ζητά ισχυρό στρατό με εθνικό έλεγχο και περιορισμό της ΕΕ
Έντονη αντίδραση της Πρώτης Κυρίας
«Δεν θα ξάπλωνα με το νέο μου σμόκιν στο πάτωμα» - Η απίθανη εξήγηση του καλεσμένου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.