- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Λούβρο: «Βρέθηκαν τα κοσμήματα;» – Οι πρώτες συλλήψεις και τα ερωτήματα των επισκεπτών
Για την ώρα, η Γκαλερί Απόλλωνα παραμένει σιωπηλός μάρτυρας της κινηματογραφικής ληστείας
Λούβρο: «Βρέθηκαν τα κοσμήματα;» – Οι πρώτες συλλήψεις και τα ερωτήματα των επισκεπτών
Μια εβδομάδα μετά το θεαματικό «casse du siècle» στο Λούβρο, οι τουρίστες και οι Παριζιάνοι που συγκεντρώνονται έξω από τη Γκαλερί Απόλλωνα έχουν μια απορία που επαναλαμβάνεται συνεχώς: «Βρέθηκαν τα κοσμήματα;».
Το ερώτημα πλανάται παρά τις πρώτες συλλήψεις που ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση για «κλοπή σε οργανωμένη συμμορία» και «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» .
Για κάποιους, οι συλλήψεις αποτελούν απόδειξη της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας της γαλλικής αστυνομίας. «Εδώ οι αστυνομικοί είναι πολύ γρήγοροι», λένε δύο Γερμανοί επισκέπτες, που δεν κρύβουν τη σύγκριση με τη ληστεία στο μουσείο της Δρέσδης το 2019, όταν χρειάστηκαν σχεδόν δώδεκα μήνες για να ταυτοποιηθούν ύποπτοι. Άλλοι, αντίθετα, θεωρούν ότι μια εβδομάδα ήταν «υπερβολικά μεγάλη» καθυστέρηση, ειδικά σε εποχή που οι κάμερες και η τεχνολογία παρακολούθησης βρίσκονται παντού.
Το ερώτημα παραμένει: μπορεί η προσαγωγή δύο υπόπτων να οδηγήσει και στον εντοπισμό των ανεκτίμητων κοσμημάτων, θησαυρών που ανήκαν σε Γάλλους μονάρχες, ανάμεσά τους η αυτοκράτειρα Ευγενία, σύζυγος του Ναπολέοντα Γ΄; Πολλοί επισκέπτες εκφράζουν τον φόβο ότι «τα κοσμήματα είναι ήδη μακριά» ή, χειρότερα, ότι έχουν διαλυθεί για να πουληθούν τα πολύτιμα πετράδια.
Για την ώρα, η Γκαλερί Απόλλωνα παραμένει σιωπηλός μάρτυρας της κινηματογραφικής ληστείας. Οι περαστικοί συνεχίζουν να φωτογραφίζονται μπροστά στο παράθυρο απ’ όπου μπήκαν οι ληστές, αναρωτώμενοι αν η ιστορία θα έχει ένα αίσιο τέλος.
Πηγή: Le Parisien
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Η χώρα έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.