- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκατομμύρια Αμερικανοί στους δρόμους - Μαζικές διαδηλώσεις κατά του Τραμπ
Κινητοποιήσεις σε 50 πολιτείες με μήνυμα ότι η χώρα ολισθαίνει προς τον αυταρχισμό
ΗΠΑ: Εκατομμύρια Αμερικανοί διαδηλώνουν σε όλες τις πολιτείες με το σύνθημα «Όχι βασιλιάδες», καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό του Ντόναλντ Τραμπ.
Εκατομμύρια πολίτες σε όλες τις 50 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις «Όχι βασιλιάδες» («No Kings»), καταγγέλλοντας ότι η χώρα διολισθαίνει σε αυταρχισμό υπό την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, που αποτελούν τη δεύτερη μεγάλη πανεθνική δράση της ομώνυμης συμμαχίας μετά τον Ιούνιο, χαρακτηρίστηκαν από πλήθος συμβολισμών: πανό με το προοίμιο του Συντάγματος των ΗΠΑ, φουσκωτές στολές βατράχων –σήμα αντίστασης που ξεκίνησε από το Πόρτλαντ του Όρεγκον– και μουσικά συγκροτήματα που συνόδευαν ειρηνικές πορείες.
Στο Σικάγο, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Grant Park, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Resist Fascism» και «Hands Off Chicago». Ο δήμαρχος Μπράντον Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ «θέλει ρεβάνς για τον εμφύλιο πόλεμο», τονίζοντας: «Δεν θα λυγίσουμε, δεν θα υποταχθούμε».
Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, η Ατλάντα, το Χιούστον και η Νέα Ορλεάνη.
Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς απάντησε στις κατηγορίες Ρεπουμπλικανών ότι οι διαδηλωτές «μισούν την Αμερική»: «Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί αγαπάμε την Αμερική και υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία μας».
Οι οργανωτές τονίζουν πως το κεντρικό μήνυμα είναι σαφές: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν βασιλιάδες». Οι διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 200 οργανώσεις, χαρακτηρίστηκαν από ειρηνικό πνεύμα και εκπαίδευση στις τακτικές αποκλιμάκωσης.
Η συμμαχία Public Citizen δήλωσε: «Ποτέ δεν θα υποταχθούμε σε βασιλιά. Αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία και την ελευθερία μας».
(Με πληροφορίες Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.