- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τενεσί: Νεκροί θεωρούνται οι 18 αγνοούμενοι μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών
Συντρίμμια εκτοξεύτηκαν και διασκορπίστηκαν σε έκταση 800 τετραγωνικών μέτρων
Τενεσί: Νεκροί θεωρούνται οι 18 αγνοούμενοι μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών - Συγκλονιστικές εικόνες
Νεκροί θεωρούνται όλοι οι αγνοούμενοι μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών στις νότιες ΗΠΑ, στο Τενεσί, σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής.
«Μπορούμε να υποθέσουμε αυτή τη στιγμή πως είναι αποβιώσαντες», καθώς «δεν βρέθηκε κανένας επιζήσας», είπε ο Κρις Ντέιβις, ο σερίφης της κομητείας Χάμφρις, στην πολιτεία Τενεσί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την επομένη της καταστροφής. Πρόσθεσε πως «θα προχωρήσουμε στην αναγνώριση των πτωμάτων» με το γενετικό υλικό που ανασύρθηκε ή μένει να βρεθεί στον τόπο του δυστυχήματος.
Τενεσί: Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο του εργοστασίου
Η έκρηξη που καταγράφηκε την Παρασκευή περί τις 07:45 (τοπική ώρα· 15:45 ώρα Ελλάδας) κατέστρεψε ολοσχερώς κτίριο εργοστασίου της εταιρείας Accurate Energetic Systems. Οι αρχές είχαν δώσει αρχικά απολογισμό 19 αγνοουμένων, πριν τον αναθεωρήσουν οριακά προς τα κάτω. Η εγκατάσταση βρισκόταν κοντά στην κοινότητα Μπάκσνορτ, μέσα σε δασική έκταση, μακριά από αστικές ζώνες, πάνω από 80 χιλιόμετρα δυτικά της Νάσβιλ, πρωτεύουσας της πολιτείας Τενεσί.
Συντρίμμια εκτοξεύτηκαν και διασκορπίστηκαν σε έκταση 800 τετραγωνικών μέτρων γύρω από το εργοστάσιο, είπε ο Κρις Ντέιβις προχθές Παρασκευή, και πολυμελής ομάδα επιθεώρησε την τοποθεσία για να εγγυηθεί πως δεν υπήρχαν χημικές ουσίες που θα καθιστούσαν το έργο των αρχών επικίνδυνο. Ο σερίφης απέφυγε χθες Σάββατο να αποκλείσει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. «Μπορεί να περάσουν μέρες, εβδομάδες, αν όχι μήνες, προτού να μπορούμε να το κάνουμε», εξήγησε στον Τύπο.
Διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες ανάπτυξαν ομάδες επιτόπου, ανάμεσά τους η υπηρεσία αλκοόλ, καπνού, πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών (ATF) και η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI), σημείωσε ακόμη ο σερίφης.
Συγκλονίζουν οι εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος
Εικόνες από ελικόπτερο που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς προχθές Παρασκευή έδειχναν κτίριο που είχε καταστραφεί εντελώς και καιγόταν και οχήματα διαλυμένα από την έκρηξη.
Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε μέσω του ιστοτόπου της, η Accurate Energetic Systems έκανε λόγο για «τραγικό δυστύχημα». «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στις οικογένειες, στους συναδέλφους και στον πληθυσμό που επλήγη από το συμβάν αυτό», πρόσθεσε η διοίκηση της επιχείρησης.
Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1980, λέει πως «ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την κατασκευή, τον χειρισμό και την αποθήκευση μεγάλης γκάμας προϊόντων των τομέων της ενέργειας και των εκρηκτικών για τους τομείς της άμυνας, της αεροδιαστημικής και των εμπορικών κατεδαφίσεων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.