- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ζελένσκι προς Τραμπ: Δώσε μας Tomahawk και εμείς θα σε προτείνουμε για Νόμπελ Ειρήνης
Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε ζητήσει τους πυραύλους από τον Μπάιντεν αλλά το αίτημα απορρίφθηκε
Ο Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε «κατά κάποιον τρόπο» λάβει απόφαση σχετικά με το αν θα στείλει τους Tomahawk στην Ουκρανία
Το Κίεβο θα προτείνει τον Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης αν στείλει πυραύλους Tomahawk στην Ουκρανία και βοηθήσει στη διαπραγμάτευση εκεχειρίας με τη Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης συνάντησής μας, δεν άκουσα ένα όχι. Αυτό που άκουσα ήταν ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο και ότι αυτή η πιθανότητα θα εξεταστεί», δήλωσε ο Ζελένσκι στους δημοσιογράφους στο Κίεβο σχετικά με μια συνάντηση που είχε με τον Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου.
«Το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι σίγουρα ο δρόμος προς τα εμπρός. Και αν ο Τραμπ δώσει στον κόσμο και πάνω απ' όλα στον ουκρανικό λαό την ευκαιρία για μια τέτοια εκεχειρία, τότε ναι, θα πρέπει να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης, θα τον προτείνουμε εκ μέρους της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ζελένσκι, όπως αναφέρει το Politico.
Ο Τραμπ, που ισχυρίζεται ότι έχει τερματίσει επτά πολέμους (χωρίς να συμπεριλάβουμε τη συμφωνία για τη Γάζα), επιθυμεί διακαώς να βραβευτεί. Έχει φτάσει να τηλεφωνήσει μέχρι και στον Νορβηγό υπουργό Οικονομικών Γενς Στόλτενμπεργκ για να τον ρωτήσει σχετικά με την υποψηφιότητά του.
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το Κίεβο είχε ζητήσει τους πυραύλους ακριβείας μακράς εμβέλειας κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.
Ο Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε «κατά κάποιον τρόπο» λάβει απόφαση σχετικά με το αν θα στείλει τους πυραύλους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση που προκάλεσε κύμα κινητοποιήσεων
Ο Μασκ έχει αναλάβει πλέον σημαντικό ρόλο στο Πεντάγωνο συμμετέχοντας στο νέο πρόγραμμα «Project Meridian»
Ήταν επί 20 χρόνια σωματοφύλακάς της και τώρα βρίσκεται σε κόντρα με τους κληρονόμους
Επέζησε από την εκτέλεση, έχει τις αισθήσεις της και μιλά
Η αγωγή γύρισε μπούμερανγκ
Το 41% των Γάλλων θεωρεί ότι η αστυνομική βία στις διαδηλώσεις ήταν η ενδεδειγμένη
Τι είπε ο αμερικανός ΥΠΕΞ από την Πνύκα
Ανάμεσά τους και ανήλικες
Δέκα χρόνια από το «Amoris Laetitia»
Στο τραπέζι ακόμη και η ηλεκτρική καρέκλα
Η μάχη για τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους
Βαρύ πλήγμα για την τουρκική αντιπολίτευση
Κίνδυνος για τα αποθέματα πόσιμου νερού
27,4% λαμβάνει το PSOE, το κόμμα του Σάντσεθ. Συνολικά το αριστερό μπλόκ συγκεντρώνει περίπου 35,7% και 127 έδρες.
Περίπου 2.000 έγγραφα στο επίκεντρο
Τρεις Ισραηλινοί που έζησαν τις σφαγές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 μιλούν στην ATHENS VOICE
Οι αναρτήσεις για την επίσκεψη στην Αθήνα
Τι σημαίνει ο όρος «υβριδικές επιθέσεις» και γιατί υπάρχουν αντιδράσεις
Συνελήφθη ο 19χρονος δράστης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.