- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βατικανό 2 χρόνια από την επίθεση της Χαμάς: Ζητάμε την απελευθέρωση των ομήρων
«Ο αντισημιτισμός είναι καρκίνος που πρέπει να ξεριζωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του Πάπα
Βατικανό: «Ζητάμε την απελευθέρωση των ομήρων - Πρέπει να αναρωτηθούμε αν είναι νόμιμο να παρέχονται όπλα που χρησιμοποιούνται κατά των αμάχων»
Ο πρωθυπουργός του Βατικανού, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, αναφέρθηκε σήμερα στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην αυριανή, δεύτερη «μαύρη επέτειο» της θανατηφόρας επίθεσης της Χαμάς, με τη δολοφονία χιλίων διακοσίων Ισραηλινών. «Ζητάμε την απελευθέρωση των ομήρων και να τεθεί τέλος στη δίνη της βίας. Ο αντισημιτισμός είναι καρκίνος που πρέπει να ξεριζωθεί», δήλωσε ο καρδινάλιος.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας, ο πρωθυπουργός του Βατικανού πρόσθεσε ότι «δεν είναι αρκετό η διεθνής κοινότητα να λέει πως όσα συμβαίνουν είναι απαράδεκτα και στη συνέχεια, να επιτρέπεται να συμβαίνουν ακόμη». «Πρέπει να τεθούν μια σειρά από ερωτήματα, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά το πόσο νόμιμο είναι να συνεχίζει να επιτρέπει κανείς να παρέχονται όπλα τα οποία και χρησιμοποιούνται κατά του άμαχου πληθυσμού», είπε ο πρωθυπουργός του Βατικανού.
Όσον αφορά το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, ο στενός συνεργάτης του ποντίφικα υπογράμμισε ότι «κάθε σχέδιο που εμπλέκει τον παλαιστινιακό λαό στις αποφάσεις για το μέλλον του και μπορεί να επιτρέψει να τεθεί τέρμα στη σφαγή αυτή -ελευθερώνοντας τους ομήρους και σταματώντας την καθημερινή δολοφονία εκατοντάδων ανθρώπων- πρέπει να τύχει αποδοχής και υποστήριξης».
Σε σχέση, τέλος, με τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης των τελευταίων ημερών προς τον παλαιστινιακό λαό, ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν δήλωσε: «αν και σε κάποιες περιπτώσεις οι πρωτοβουλίες αυτές- εξαιτίας της βίας που προκαλούν λίγοι ταραξίες- κινδυνεύουν να στείλουν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ένα λανθασμένο μήνυμα, με εκπλήσσει θετικά η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και η δραστηριοποίηση τόσων νέων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.