- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σκωτία: Μετανάστες που αυτοαποκαλούνταν «Αφρικανική φυλή» εκδιώχθηκαν από δασική περιοχή
Οι τρεις είχαν λάβει εντολή έξωσης ήδη από τον Σεπτέμβριο
Σκωτία: Μετανάστες που αυτοαποκαλούνταν «Αφρικανική φυλή» εκδιώχθηκαν από δασική περιοχή
Τρεις άνθρωποι που ζούσαν σε καταυλισμό μέσα σε δάσος κοντά στο Τζέντμπουργκ, στα σύνορα της Σκωτίας, εκδιώχθηκαν χθες από τις αρχές μετανάστευσης. Η ομάδα αυτοσυστήνεται ως το «Βασίλειο της Κουμπάλα» και υποστήριζε ότι «επανακαταλαμβάνει» γη που, όπως λένε, είχε κλαπεί από τους προγόνους τους πριν από 400 χρόνια.
Σύμφωνα με τις αρχές της Σκωτίας, συνελήφθησαν δύο μέλη: ο 36χρονος Κόφι Όφε από την Γκάνα, που αυτοαποκαλείται «Βασιλιάς Ατεχένε», και η 21χρονη Αμερικανίδα Κάουρα Τέιλορ, που παρουσιάζεται ως «Ασνάτ», «υπηρέτρια του βασιλείου». Ο Όφε συνελήφθη για παραμονή χωρίς άδεια, ενώ η Τέιλορ οδηγήθηκε με χειροπέδες σε άλλο όχημα.
Η 43χρονη σύζυγος του Όφε, η Ζαν Γκάσο από τη Ζιμπάμπουε –που αυτοαποκαλείται «Βασίλισσα Νάντι»– είχε μία ώρα στη διάθεσή της για να μαζέψει τα πράγματά της, πριν απομακρυνθεί από τον χώρο με τη βοήθεια φίλου. Η ίδια κατέγραψε τις συλλήψεις σε βίντεο που ανάρτησε στο TikTok.
Οι τρεις είχαν λάβει εντολή έξωσης ήδη από τον Σεπτέμβριο, καθώς κατασκήνωναν σε ιδιωτικό κτήμα. Μετά την απομάκρυνσή τους μετακινήθηκαν σε γειτονικό χώρο που ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο Σκωτίας Borders. Την Τετάρτη, ο σερίφης Πίτερ Πάτερσον εξέδωσε νέα διαταγή άμεσης έξωσης, με την ομάδα να δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία των δικαστηρίων ούτε προτίθεται να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα, τα οποία ξεπερνούν πλέον τις πέντε χιλιάδες λίρες.
Μετά την αναχώρηση του «βασιλείου», συνεργεία του δήμου μάζεψαν τα απορρίμματα από το πρόχειρο καταφύγιο. Ο τοπικός σύμβουλος Σκοτ Χάμιλτον εξέφρασε «ανακούφιση» για την απομάκρυνση.
Ο Όφε, πρώην τραγουδιστής όπερας, υποστηρίζει ότι είναι βασιλιάς «χαμένης φυλής» με καταγωγή από τον βιβλικό βασιλιά Δαβίδ. «Το Βασίλειο της Κουμπάλα δεν μπορεί να καταστραφεί, διότι μας προστατεύει ο δημιουργός των ουρανών και της γης», είχε δηλώσει πρόσφατα.
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου περιορίστηκε να πει ότι «δεν είναι σκόπιμο να γίνει σχόλιο όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».
Πηγή: Telegraph
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.