- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Σον Πεν τοποθετήθηκε στη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ με μία λιτή τοποθέτηση 6 λέξεων
Τι είπε ο γνωστός ηθοποιός
Ο Σον Πεν τοποθετήθηκε στη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ με μία λιτή τοποθέτηση 6 λέξεων - Τι είπε ο γνωστός ηθοποιός
Ο Σον Πεν αντέδρασε με μια λιτή, έξι λέξεων φράση στη δολοφονία του συντηρητικού σχολιαστή Τσάρλι Κερκ, η οποία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ και έντονη συζήτηση με αφορμή δηλώσεις διασήμων.
Ο 31χρονος ακτιβιστής και ιδρυτής της Turning Point USA δολοφονήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου στο πανεπιστήμιο της Γιούτα, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο περιοδείας του. Ο δράστης τον πυροβόλησε θανάσιμα στον λαιμό και τράπηκε σε φυγή, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη 22χρονος ύποπτος, ο Τάιλερ Ρόμπινσον, ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον βαριές κατηγορίες.
Μιλώντας στο Vanity Fair μία ημέρα μετά το τραγικό περιστατικό, ο Σον Πεν σχολίασε πως «δεν εξεπλάγην καθόλου» από τη δολοφονία, επισημαίνοντας ότι είχε καιρό την ανησυχία πως τέτοιου είδους βίαιες πράξεις «θα άρχιζαν να γίνονται της μόδας». Ο γνωστός ηθοποιός παραδέχθηκε ότι εξακολουθεί να «επεξεργάζεται» το σοκ της επίθεσης, προσπαθώντας να κατανοήσει τις ευρύτερες επιπτώσεις της. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πεν τοποθετείται με σκληρή γλώσσα για την αμερικανική πολιτική σκηνή, καθώς και στο παρελθόν είχε επικρίνει δριμύτατα τον Ντόναλντ Τραμπ για τον χειρισμό της πανδημίας.
Η δολοφονία του Κερκ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και ορισμένα σχόλια διασήμων έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής. Μεταξύ αυτών, η κόρη του Ντουέιν Τζόνσον, Άβα Ρέιν, η οποία επικρίθηκε για ανάρτησή της, αλλά και ο Τζίμι Κίμελ, που ενεπλάκη σε τηλεοπτική αντιπαράθεση. Σχόλια έκανε και ο Μάικλ Κίτον, σημειώνοντας την «ειρωνεία» του γεγονότος ότι ένας άνθρωπος με σθεναρή στάση υπέρ της οπλοκατοχής έπεσε θύμα ένοπλης βίας. Ο ίδιος, σε πρόσφατη ομιλία του, απέδωσε σεβασμό στη μνήμη του Κερκ και στην οικογένειά του, τονίζοντας ότι, πέρα από κάθε διαφωνία, «η βία δεν μπορεί ποτέ να δώσει λύσεις».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Το θύμα είχε γλιτώσει από ενέδρα θανάτου λίγους μήνες πριν
Τουλάχιστον 10.000 οι αγνοούμενοι στα χαλάσματα
Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα τη νεαρή μητέρα 4 παιδιών
Δροσίζει τους πολίτες σε μόλις 5 λεπτά
Πρόθεση περιορισμού της ισλαμιστικής παρουσίας και τα ανυπέρβλητα εμπόδια της αριστεράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.