- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πράσινο φως» από Τραμπ: Να καταρρίπτονται τα ρωσικά αεροσκάφη αν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ
Τι δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη συνάντησή του με τον Ζελένσκι
Τραμπ: Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να καταρρίπτουν τα ρωσικά αεροσκάφη αν αυτά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο τους
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να καταρρίπτουν ρωσικά αεροσκάφη, εάν αυτά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο τους.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς, στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστήριζαν ενδεχόμενη απόφαση του ΝΑΤΟ να καταρρίψει ρωσικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο συμμάχων, απάντησε: «Ναι, το πιστεύω».
Σε ερώτηση αν θα στήριζε στρατιωτικά τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, απάντησε ότι αυτό θα «εξαρτηθεί» από τις περιστάσεις. Όταν ρωτήθηκε για την πορεία των συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και αν εξακολουθεί να τον εμπιστεύεται, απάντησε: «Θα σας πω σε περίπου έναν μήνα».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε λέγοντας: «Εκτιμούμε αυτή τη συνάντηση, είχαμε μια ενδιαφέρουσα μέρα και μια πολύ παραγωγική μέρα, και τώρα ξεκινάμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο, που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά. Είναι ένας γενναίος άνθρωπος, δίνει μια σκληρή μάχη και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό. Θα έχουμε μια συνάντηση και έχουμε περίπου 30 συναντήσεις προγραμματισμένες σήμερα. Πηγαίνουμε αρκετά αργά μέσα στη νύχτα, αλλά αυτή είναι μια σημαντική συνάντηση, και έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αγώνα που δίνει η Ουκρανία. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό».
Ο Ζελένσκι από την πλευρά του δήλωσε: «Σας ευχαριστώ για αυτή τη συνάντηση και για τις προσπάθειές σας να σταματήσετε αυτόν τον πόλεμο. Τώρα θα έχουμε μια συνάντηση σχετικά με τα ουκρανικά παιδιά. Ευχαριστώ για την προσωπική εμπλοκή της Μελάνια σε αυτό το ζήτημα. Είναι πολύ σημαντικό. Θα ενημερώσω τον κύριο πρόεδρο και την ομάδα του για το τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης. Έχουμε καλά νέα. Φυσικά, θέλουμε να λύσουμε τον πόλεμο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.