- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Η αριστοκράτισσα και ο σύντροφός της καταδικάστηκαν σε 14 χρόνια για τον θάνατο του μωρού τους
Aφού έζησαν μήνες φυγάδες τον χειμώνα
Βρετανία: Η αριστοκράτισσα και ο σύντροφός της καταδικάστηκαν σε 14 χρόνια για τον θάνατο του μωρού τους αφού έζησαν μήνες φυγάδες τον χειμώνα
Ένα ζευγάρι από τη Βρετανία καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη για τον θάνατο της βρεφικής τους κόρης, την οποία άφησαν να πεθάνει από αμέλεια, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Η υπόθεση της αριστοκράτισσας Κόνστανς Μάρτεν και του συντρόφου της Μαρκ Γκόρντον συγκλόνισε τη χώρα και προκάλεσε μια πολύμηνη αστυνομική καταδίωξη που βρέθηκε συχνά στα πρωτοσέλιδα της Βρετανίας.
Η Μάρτεν, 38 ετών, κόρη πρώην αυλικού της βασίλισσας Ελισάβετ, και ο 51χρονος Γκόρντον, επέλεξαν να ζήσουν «εκτός συστήματος» στα τέλη του 2022, όταν εκείνη ήταν έγκυος. Τα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά τους είχαν ήδη αφαιρεθεί από την επιμέλειά τους, γεγονός που τους ώθησε –σύμφωνα με τον δικαστή– να εξαφανιστούν με «σαφή στόχο να αποφύγουν οποιαδήποτε αρχή».
Το ζευγάρι έζησε εβδομάδες μέσα σε σκηνή στη νότια Αγγλία, σε συνθήκες παγετού, μια επιλογή που η εισαγγελία χαρακτήρισε «αλαζονική και εξαιρετικά επικίνδυνη». Τον Ιανουάριο του 2023, η αστυνομία εντόπισε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητό τους κοντά στο Μάντσεστερ, μέσα στο οποίο βρέθηκε πλακούντας τυλιγμένος σε πετσέτα. Η ανακάλυψη αυτή πυροδότησε μια εκτεταμένη επιχείρηση εντοπισμού τους.
Μετά από σχεδόν δύο μήνες, οι αρχές συνέλαβαν τους Μάρτεν και Γκόρντον στο Μπράιτον. Δύο ημέρες αργότερα βρέθηκε νεκρό το μωρό τους, το οποίο δεν είχε λάβει καμία φροντίδα. Στη δίκη τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την ενοχή, ωστόσο καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παρακώλυση δικαιοσύνης, κακοποίηση ανηλίκου και απόκρυψη γέννησης.
Κατά την ανακοίνωση της ποινής, ο δικαστής Μαρκ Λούκραφτ τόνισε πως «κανείς από τους δύο δεν σκέφτηκε σοβαρά την ευημερία ή την ασφάλεια του παιδιού – το μόνο σας μέλημα ήταν ο εαυτός σας».
Πηγή: Reuters, Daily Mail
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι φλόγες απέχουν περίπου 15 χιλιόμετρα από το Μπορντό
Τι συνέβη μέσα στο τρένο;
«Η τοποθέτηση μιας άψυχης μηχανής μπροστά σε μαθητές είναι κακή ιδέα», δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί
Ερωτήματα για τη διαφάνεια των στοιχείων
Κινδυνεύει με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο $100.000
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ειδικοί και διεθνείς οργανισμοί έχουν κινητοποιηθεί για να αναπτυχθούν το ταχύτερο δυνατόν εμβόλια και θεραπείες
Μετά τις ενστάσεις περί παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας
Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα ήταν ο ήρωας του τελικού
Αφορμή η υποψηφιότητα του υιού Μπολσονάρου
Χρησιμοποίησαν τραγούδι της σε βίντεο με επίθεση στο Ιράν
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ το 2005
Ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία
Η ιδιαίτερη και ιστορική σημασία του για την πόλη
O άλλοτε σταρ της σκουάντρα ατζούρα θα αναλάβει τα ηνία της
Ο μπάτλερ και το «μαύρο βιβλίο»
Η ασυνήθιστη επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος
Καταζητείται ο 21χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Τουφίκ Μπαλούτ, Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής
Μία νεκρή και 16 τραυματίες - Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.