- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η νέα ζωή του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Ελλάδα - Έγραψε τα παιδιά του σε σχολείο στην Αθήνα
Μετά τη στοχοποίησή του στη Σερβία
Γιατί ο Νόβακ Τζόκοβιτς θεωρείται «κόκκινο πανί» στη Σερβία;
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει πάρει την απόφαση να ζήσει στην Αθήνα και φαίνεται ότι η εγκετάστασή του στη χώρα μας είναι κάτι παραπάνω από επίσημη, αφού ο διάσημος τενίστας έγραψε ήδη τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, όπως αναφέρει νέο δημοσίευμα της Daily Mail.
Ο 24 φορές πρωταθλητής Grand Slam, Νόβακ Τζόκοβιτς, που θεωρείται εθνικός ήρωας στη Σερβία, έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική τους τελευταίους μήνες από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του - τα οποία είναι πιστά στον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς - επειδή έδειξε αλληλεγγύη στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την κατάρρευση ενός στέγαστρου σιδηροδρομικού σταθμού στο Νόβι Σαντ, η οποία σκότωσε 16 άτομα, με τους φοιτητές να καταγγέλλουν τη διαφθορά και να απαιτούν πολιτική αλλαγή.
Ο Τζόκοβιτς δημοσίευσε την υποστήριξή του προς τους διαδηλωτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Ως κάποιος που πιστεύει βαθιά στη δύναμη των νέων και στην επιθυμία τους για ένα καλύτερο μέλλον, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ακουστούν οι φωνές τους».
Αργότερα αφιέρωσε μια νίκη στο Australian Open σε έναν μαθητή που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Τα σερβικά ταμπλόιντ απάντησαν χαρακτηρίζοντάς τον «ψευδοπατριώτη».
Ο Νόβαν Τζόκοβιτς γίνεται μόνιμος κάτοικος της Αθήνας
Σύμφωνα με το Tennis24, ο Τζόκοβιτς έχει πλέον εγγράψει τον γιο του Στέφαν, 11 ετών, και την κόρη του Τάρα, 8 ετών, στο Saint Lawrence College, ένα βρετανικό ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα, και έχει βρει μόνιμη στέγη στα νότια προάστια της πόλης. Την Τρίτη εθεάθη στο Kavouri Tennis Club, να παίζει με τον γιο του φορώντας σαγιονάρες. Έχουν αυξηθεί οι εικασίες ότι ο Τζόκοβιτς θα υποβάλει αίτηση για Χρυσή Βίζα στην Ελλάδα, η οποία παρέχει άδεια παραμονής σε αντάλλαγμα για επενδύσεις, και έχει ήδη συναντηθεί δύο φορές με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πιο πρόσφατα στο νησί της Τήνου.
Ο Σέρβος πρόεδρος προσπάθησε να αποκλιμακώσει τις εντάσεις, επιμένοντας ότι δεν θα μιλήσει ποτέ άσχημα για τον Τζόκοβιτς.
Πηγή: Daily Mail
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Όσοι δεν καταθέσουν τα όπλα θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που το Τελ Αβίβ πλήττει εθνικές υποδομές του Ιράν
Απορρίφτηκε το αίτημα Τραμπ για άνευ όρων παράδοση της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους κατά του Ιράν
«Εχθρό» χαρακτήρισε το Ιράν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.