- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φρίκη στην έρημο της Νεβάδα: Βρέθηκαν πάνω από 100 στοίβες ανθρώπινων υπολειμμάτων
Μυστήριο με την προέλευσή τους - Ομοσπονδιακή έρευνα σε εξέλιξη
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακή έρευνα ξεκίνησε αφότου ανακαλύφθηκαν πάνω από 100 στοίβες ανθρώπινων υπολειμμάτων στην έρημο της Νεβάδα.
Ομοσπονδιακή έρευνα ξεκίνησε μετά την ανεύρεση σωρών από ανθρώπινα υπολείμματα στην έρημο της Νεβάδα.
Δεκάδες στοίβες από αποτεφρωμένα υπολείμματα ανακαλύφθηκαν από έναν περαστικό στις 28 Ιουλίου στη Νεβάδα, μαζί με πλαστικούς δεσμούς και κάτι που έμοιαζε με τα απομεινάρια μιας τεφροδόχου, εμβαθύνοντας περαιτέρω το μυστήριο.
Η ανάλυση της στάχτης διαπίστωσε ότι ήταν πράγματι ανθρώπινη, την οποία οι ομοσπονδιακοί εκπρόσωποι έχουν ονομάσει με τον επίσημο όρο «cremains» (αποτέφρωση).
Καμία πληροφορία ταυτοποίησης δεν βρέθηκε μαζί με τις στάχτες, οι οποίες είχαν φθορές από τη βροχή και τον ήλιο. Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τα αποτεφρωμένα υπολείμματα σε τακτοποιημένες στοίβες παρά τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία Bureau of Land Management (BLM) συνεργάζεται πλέον με την αστυνομική διεύθυνση του Λας Βέγκας για τη διερεύνηση της μακάβριας ανακάλυψης.
Τα υπολείμματα βρέθηκαν σε έναν χωματόδρομο έξω από το Searchlight της Νεβάδα, μια αγροτική κοινότητα που βρίσκεται περίπου μια ώρα νότια της κοιλάδας του Λας Βέγκας.
Η διασπορά της στάχτης σε ομοσπονδιακή γη δεν αποτελεί έγκλημα, ωστόσο, αυτό που αποτελεί έγκλημα σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νεβάδα είναι η «αποτυχία να αποδοθεί τιμή στον νεκρό», σύμφωνα με έκθεση του ειδησεογραφικού πρακτορείου 8 News Now.
Αυτό απαιτεί από τους τελετάρχες να προστατεύουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπινων υπολειμμάτων. Το BLM επιβλέπει τεράστιες εκτάσεις γης στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το ένα δέκατο των στρεμμάτων να βρίσκεται υπό τη διαχείριση της υπηρεσίας.
Σε ένα υπόμνημα που εκδόθηκε το 2011, το BLM εξήγησε ότι οι εμπορικές οντότητες, για παράδειγμα ένα γραφείο κηδειών, απαγορεύεται να διαθέτουν αποτεφρωμένα ανθρώπινα λείψανα σε γη που διαχειρίζεται το BLM λόγω των ποσοτήτων των λειψάνων που εμπλέκονται.
Το υπόμνημα ανέφερε: «Τα αποτεφρωμένα λείψανα δεν θεωρούνται επικίνδυνη ουσία. Ωστόσο, η ποσότητα υλικού που σχετίζεται με την εμπορική διάθεση αποτεφρωμένων λειψάνων θα μπορούσε να αποκλείσει άλλες χρήσεις γης και μπορεί να απαιτήσει τον ορισμό και τη ρύθμιση της γης ως λειτουργικό νεκροταφείο. Αυτό θα μπορούσε να απαιτήσει τη διάθεση τμημάτων της δημόσιας γης υπό τις κατάλληλες αρχές, επειδή το BLM δεν διαχειρίζεται λειτουργικά νεκροταφεία».
Ενώ οι εμπορικοί οργανισμοί απαγορεύονται, το BLM διευκρίνισε επίσης στο υπόμνημα ότι οικογένειες και άτομα μπορούν να απευθύνονται στον οργανισμό για τη διασπορά των λειψάνων αγαπημένων τους προσώπων σε γη που διαχειρίζεται το BLM.
«Οι αιτήσεις από άτομα και οικογένειες για τη διασπορά αποτεφρωμένων λειψάνων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση», ανέφερε το υπόμνημα.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νεβάδα, δεν υπάρχει επίσης κανένας κανόνας που να απαγορεύει σε κάποιον να διασκορπίζει στάχτες σε δημόσια γη.
Το 8 News Now αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των λειψάνων και ενός πρόσφατα κλειστού γραφείου κηδειών.
(Πηγή: Unilad)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
15η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.