- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βρέφος κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου από τους γονείς του - Σκηνοθέτησαν την απαγωγή του
Σοκ στην Καλιφόρνια - Οι αντιφάσεις των γονέων
Ο Εμάνουελ Χάρο, βρέφος επτά μηνών, βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια των γονέων του, Τζέικ και Ρεμπέκα, λίγες ημέρες πριν οι ίδιοι δηλώσουν ψευδώς την απαγωγή του.
Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 7μηνου βρέφους Εμάνουελ Χάρο παρουσίασαν οι εισαγγελικές αρχές της Καλιφόρνια την Τετάρτη.
«Η καταγγελία στην παρούσα υπόθεση αντικατοπτρίζει την πεποίθησή μας ότι το βρέφος Εμάνουελ κακοποιούνταν, ήταν θύμα κακοποίησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι τελικά, εξαιτίας αυτής της κακοποίησης, υπέκυψε στα τραύματα», δήλωσε ο Εισαγγελέας της Κομητείας Ρίβερσαϊντ, Μάικλ Χέστριν.
Οι γονείς του παιδιού, Τζέικ και Ρεβέκκα Χάρο, κατηγορούνται με ποινική δίωξη για τον φόνο του γιου τους. Στις 14 Αυγούστου η Ρεβέκκα είχε καταγγείλει ψευδώς ότι το μωρό απήχθη σε πάρκινγκ καταστήματος στη Γιουκάιπα, υποστηρίζοντας ότι την είχαν χτυπήσει την ώρα που άλλαζε την πάνα του. Οι έρευνες αποκάλυψαν αντιφάσεις και σύντομα οι δύο γονείς θεωρήθηκαν οι βασικοί ύποπτοι.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Εμάνουελ είχε δολοφονηθεί μέρες νωρίτερα, με την τελευταία του εμφάνιση να καταγράφεται στις 5 Αυγούστου. Οι αρχές πιστεύουν ότι γνωρίζουν πού βρίσκονται τα λείψανά του, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες.
Ο Τζέικ Χάρο είχε βεβαρημένο παρελθόν: το 2018 είχε καταδικαστεί για κακοποίηση της 10 εβδομάδων κόρης του από προηγούμενη σχέση. Το βρέφος είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα πλευρών, βλάβες στη σπονδυλική στήλη και αιμορραγίες στον αμφιβληστροειδή. Παρά τη βαρύτητα των τραυμάτων, ο Χάρο ισχυρίστηκε ότι απλώς «του έπεσε στο νεροχύτη». Οι γιατροί κατέθεσαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να εξηγήσει τις εκτεταμένες κακώσεις.
Αν και είχε ομολογήσει την ενοχή του, η εξάχρονη ποινή φυλάκισης ανεστάλη και του επιβλήθηκε μόνο τετραετής επιτήρηση. Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα παραβίασε την επιτήρηση κατέχοντας παράνομα όπλο. «Ο κ. Χάρο θα έπρεπε να ήταν στη φυλακή όταν έγινε αυτό το έγκλημα. Αν ο δικαστής είχε κάνει τη δουλειά του, ο Εμάνουελ θα ζούσε σήμερα», δήλωσε ο εισαγγελέας Χέστριν.
Σήμερα, το κοριτσάκι εκείνο είναι 7 ετών, κατάκοιτο και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Ο σερίφης της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο, Σάνον Ντίκους, χαρακτήρισε τον Τζέικ Χάρο «έμπειρο κακοποιητή παιδιών». Από το ανδρόγυνο των Χάρο αφαιρέθηκε επίσης η επιμέλεια του 2χρονου παιδιού τους.
Το ζευγάρι κρατείται με εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων έκαστος, ενώ η προσαγωγή τους ορίστηκε για τις 4 Σεπτεμβρίου.
(Πηγή: People)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.