- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οπλισμένοι οι εθνοφρουροί στην Ουάσιγκτον - Ο Τραμπ προειδοποιεί για το Σικάγο
Νέα κλιμάκωση, καθώς ο πρόεδρος στοχοποιεί κι άλλες πόλεις με Δημοκρατικούς δημάρχους
Οπλισμένοι εθνοφρουροί αναπτύχθηκαν στην Ουάσιγκτον με εντολή Ντόναλντ Τραμπ, που αφήνει να εννοηθεί ότι επόμενο βήμα μπορεί να είναι το Σικάγο.
Μονάδες της Εθνοφρουράς που περιπολούν στην Ουάσιγκτον κατ’ εντολή του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησαν να φέρουν όπλα, κλιμακώνοντας την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου, που δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημοσίως, ορισμένες μονάδες σε συγκεκριμένες αποστολές στην Ουάσιγκτον θα φέρουν πλέον όπλα – είτε πιστόλια είτε τυφέκια.
Το μέτρο αυτό υλοποιεί οδηγία που είχε εκδοθεί από το υπουργείο Άμυνας στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι όσοι στρατιώτες οπλοφορούν έχουν λάβει σχετική εκπαίδευση και λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες εμπλοκής, που περιορίζουν τη χρήση βίας μόνο ως έσχατη λύση, σε περίπτωση άμεσης απειλής θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού.
Φωτογράφος του Associated Press εντόπισε την Κυριακή μέλη της Εθνοφρουράς της Νότιας Καρολίνας έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Union Station να φέρουν πιστόλια στη ζώνη τους.
Σε ανακοίνωση της κοινής δύναμης που έχει αναλάβει την αστυνόμευση στην Ουάσιγκτον αναφέρεται ότι οι μονάδες ξεκίνησαν να φέρουν τα υπηρεσιακά τους όπλα από την Κυριακή, με στόχο την προστασία «της ασφάλειας και της ευημερίας των κατοίκων της πόλης».
Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου που μίλησε στο AP διευκρίνισε ότι μόνο στρατιώτες που περιπολούν με σκοπό την επιβολή νόμου σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας θα φέρουν όπλα. Όσοι υπηρετούν σε τομείς μεταφορών ή διοικητικών υπηρεσιών αναμένεται να παραμείνουν άοπλοι.
Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων θα μπορούσε να επεκταθεί και στο Σικάγο, προκαλώντας νέες ανησυχίες για την αύξηση της στρατιωτικοποίησης της δημόσιας τάξης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.