- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μιζούρι: Ξύπνησε από το κώμα ο 13χρονος που είχε πέσει σε χαράδρα 74 μέτρων - Είχε μείνει αβοήθητος για τρεις ημέρες
Το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τη μητέρα του
Ο 13χρονος από το Μιζούρι έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει για την αποκατάστασή του
Ξύπνησε από κώμα 11 ημερών το 13χρονο αγόρι που είχε εντοπιστεί στον πάτο χαράδρας 74 μέτρων στο Μιζούρι, τρεις ημέρες μετά την πτώση του.
Ο Ντακότα «Κόντι» Τρένκλ Τζούνιορ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο πριν από δύο εβδομάδες και τέθηκε σε τεχνητό κώμα, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε σοβαρά τραύματα. Ο Κόντι δηλώθηκε αγνοούμενος στις 27 Ιουλίου. Εξαφανίστηκε κοντά στη λίμνη Γκους Κρικ στο Μιζούρι. Είχε φύγει από το σπίτι με το σκέιτμπορντ του για να επισκεφτεί το σπίτι ενός φίλου. Όταν δεν έφτασε ποτέ, η οικογένειά του ανησύχησε και κάλεσε τις τοπικές αρχές.
Μιζούρι: Το χρονικό της εξαφάνισης και οι δηλώσεις της μητέρας του Κόντι
Μία ομάδα έρευνας με πάνω από 80 εθελοντές ξεκίνησε να ψάχνει τον 13χρονο στο Μιζούρι. Στις 30 Ιουλίου, ο αδερφός του Κόντι βρήκε το σκέιτμπορντ του. Ο Κόντι βρέθηκε ζωντανός στον πάτο της χαράδρας. Είχε εκτεθεί στον καυτό ήλιο του Ιουλίου χωρίς φαγητό ή νερό για τρεις ημέρες. Ο 13χρονος είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία, πνευμονία και έφερε βαθιά τραύματα. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε παιδιατρικό νοσοκομείο στο Σεντ Λούις και μπήκε στη ΜΕΘ της παιδιατρικής κλινικής, όπου οι γιατροί τον κράτησαν σε καταστολή και σε αναπνευστική βοήθεια για πάνω από μια εβδομάδα.
Σύμφωνα με τη μητέρα του Κόντι, Στέφανι Νίλι, άρχισε να δείχνει σημάδια ότι ανακτά τις αισθήσεις του την Παρασκευή, όταν σόκαρε τον φυσιοθεραπευτή του πετώντας μια μπάλα. Μέχρι το Σάββατο, μπόρεσε να πει με νοήματα «Σ' αγαπώ» στη μαμά του. Η Νίλι είπε ότι αυτή ήταν η στιγμή που ήξερε ότι ο γιος της θα ήταν καλά. «Έκλαψα. Άρχισα να κλαίω με λυγμούς», είπε στο 5 On Your Side. «Όταν τον ρώτησα αν ήξερε ότι είμαι η μαμά του, έγνεψε καταφατικά. Του είπα, "Σ' αγαπώ" και μου έδειξε την πινακίδα. Αυτή η στιγμή ήταν για πάντα μνημειώδης για μένα. Τότε ήταν που κατάλαβα ότι ήμασταν σε καλό δρόμο. Αυτό ήταν το σημάδι που πραγματικά χρειαζόμουν... Μπορούσα επιτέλους να πάρω μια βαθιά ανάσα και να κοιμηθώ λίγο εκείνο το βράδυ, επειδή ήξερα ότι θα ήταν καλά».
Το πρώτο πράγμα που ζήτησε όταν επανήλθε
Οι γιατροί είναι σε εγρήγορση, μιλάει απαλά και ξεκινά το ταξίδι της αποκατάστασής του. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο Κόντι όταν ξύπνησε ήταν «μια Coca-Cola από τα McDonald's», σύμφωνα με τη μητέρα του. «Περιμέναμε μια ώρα, αλλά πήρε την Coca-Cola του», είπε. Εξακολουθεί να παλεύει με λοιμώξεις μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας.
Όταν η κατάσταση του Κόντι σταθεροποιηθεί, θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης για μια μακρά περίοδο θεραπείας. «Θα είναι ακόμα μια μακρά διαδικασία», είπε η Νίλι. «Αλλά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο τώρα και θέλω απλώς όλοι να έχουν τις σκέψεις και τις προσευχές τους μαζί του. Είναι ένα θαύμα».
Πηγή: Daily Mail
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.