- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το πτώμα άνδρα που αγνοούνταν για 28 χρόνια βρέθηκε σε παγετώνα που λιώνει
Η σορός του Νασιρουντίν, που χάθηκε το 1997, εντοπίστηκε ανέπαφη σε ορεινή περιοχή του Πακιστάν
Σορός αγνοούμενου άνδρα από το 1997 εντοπίστηκε ανέπαφη σε παγετώνα του Πακιστάν, χάρη στο λιώσιμο του πάγου λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Η σορός ενός άνδρα που αγνοούνταν επί 28 χρόνια εντοπίστηκε σε έναν παγετώνα που λιώνει στην απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή Κοχιστάν του Πακιστάν.
Τον παγωμένο και απίστευτα καλά διατηρημένο άνδρα εντόπισε τυχαία ένας βοσκός στην περιοχή Λέιντι Βάλεϊ, στα ανατολικά του Πακιστάν. Φορούσε ακόμη τα ρούχα του, άθικτα, και βρέθηκε μαζί με μια ταυτότητα στο όνομα Νασιρουντίν.
Οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το πτώμα ως αυτό του Νασιρουντίν, ενός άνδρα που είχε εξαφανιστεί τον Ιούνιο του 1997, όταν έπεσε σε ρωγμή παγετώνα κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, ενώ ταξίδευε με τον αδερφό του, Καθιρουντίν, καβάλα σε άλογα. Η οικογένεια τότε αντιμετώπιζε έντονη διαμάχη, που ανάγκασε τα δύο αδέρφια να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.
Ο βοσκός Ομάρ Χαν, που εντόπισε το σώμα, περιέγραψε στην BBC Urdu τη σκηνή ως απίστευτη: «Το σώμα ήταν άθικτο. Τα ρούχα δεν είχαν σκιστεί καν».
Μετά την ταυτοποίηση της σορού, οι ντόπιοι άρχισαν να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τον Νασιρουντίν, ο οποίος είχε τότε σύζυγο και δύο παιδιά.
Ο Καθιρουντίν δήλωσε ότι την ημέρα της εξαφάνισης, ο αδερφός του μπήκε σε μια σπηλιά και δεν βγήκε ποτέ. Παρά τις έρευνες εκείνη την εποχή, το σώμα του δεν εντοπίστηκε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μουχαμάντ Μπιλάλ, επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Comsats της Ισλαμαμπάντ, η πτώση ενός σώματος σε παγετώνα οδηγεί σε ταχεία ψύξη και φυσική ταρίχευση, λόγω απουσίας υγρασίας και οξυγόνου.
Οι επιστήμονες τονίζουν πως η ταχεία τήξη των παγετώνων στην περιοχή λόγω της κλιματικής αλλαγής φέρνει στο φως τέτοιες μακάβριες ανακαλύψεις, που μέχρι πρότινος έμεναν κρυμμένες κάτω από τον πάγο.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.