- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρέμβαση Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα - «Όχι» σε ισραηλινή κυριαρχία
«Η ανθρωπιστική καταστροφή της οποίας είμαστε μάρτυρες πρέπει να τελειώσει τώρα»
Κοινή δήλωση Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Σε παρέμβαση για τη Γάζα προχώρησαν την Παρασκευή οι ηγέτες της Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας, της λεγόμενης ομάδας Ε3, με κοινό ανακοινωθέν τους. Εμανουέλ Μακρόν, Φρίντριχ Μερτς και Κιρ Στάρμερ ζητούν τον τερματισμό του πολέμου μέσω άμεσης κατάπαυσης του πυρός.
«Ήρθε η ώρα να τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα. Η ανθρωπιστική καταστροφή της οποίας είμαστε μάρτυρες στη Γάζα πρέπει να τελειώσει τώρα» τονίζεται στο κοινό ανακοινωθέν.
«Είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε όλες τις προσπάθειες να επιβληθεί ισραηλινή κυριαρχία στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές» αναφέρεται δε, τόσο για τον θύλακα, όσο και για περιοχές της Δυτικής Όχθης.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν πάντως ότι δεσμεύονται να υποστηρίξουν τις διπλωματικές προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Κατάρ και της Αιγύπτου.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η δυσανάλογη στρατιωτική κλιμάκωση του Ισραήλ στη Γάζα είναι αδικαιολόγητη. Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους πρέπει να είναι ένα βήμα στον δρόμο για μια διαρκή ειρήνη τόνισε ο Κιρ Στάρμερ. Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους πρέπει να είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για μια λύση δύο κρατών, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, αυτός είναι ο τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι αναγνώριση κρατικής παλαιστινιακής οντότητας είναι ένα εργαλείο μέγιστης χρήσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς δεν επιθυμεί να καταλήξει σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και για την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα.
«Νομίζω ότι (οι Ισραηλινοί) θα τους κυνηγήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά για τη Χαμάς.
Από πλευράς του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ σε συντονισμό με τους Αμερικανούς συμμάχους του, εξετάζει πλέον εναλλακτικές επιλογές για την επιστροφή των ομήρων, τον τερματισμό της «τρομοκρατικής κυριαρχίας» της Χαμάς στη Γάζα και την επίτευξη διαρκούς ειρήνης για το Ισραήλ και την περιοχή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.