- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος εμπλοκή Τραμπ στους φακέλους Έπσταϊν
Τα χαρακτήρισαν fake news των Δημοκρατικών και των φιλελεύθερων ΜΜΕ
Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος εμπλοκή Τραμπ στους φακέλους Έπσταϊν - Τα χαρακτήρισαν fake news των Δημοκρατικών και των φιλελεύθερων ΜΜΕ
Ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ περιλαμβάνεται σε έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν, τον καταδικασμένο για παιδεραστία χρηματιστή που πέθανε το 2019. Εκπρόσωπος του Τραμπ χαρακτήρισε τις αναφορές αυτές «συνέχεια των ψευδών ειδήσεων που κατασκευάζουν οι Δημοκρατικοί και τα φιλελεύθερα ΜΜΕ». Παράλληλα, ανώνυμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου παραδέχθηκε στο πρακτορείο Reuters ότι το όνομα του πρώην προέδρου πράγματι περιλαμβάνεται στα επίμαχα έγγραφα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις.
Η Wall Street Journal ήταν η πρώτη που μετέδωσε πως ο Τραμπ αναφέρεται πολλές φορές στα έγγραφα, μαζί με άλλα γνωστά πρόσωπα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για παράνομη δραστηριότητα εκ μέρους του. Η εισαγγελέας Παμ Μπόντι, σε ενημέρωση στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο, εξήγησε ότι τα αρχεία περιλαμβάνουν φήμες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για άτομα που είχαν κοινωνικές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν στο παρελθόν, ενώ περιέχουν και υλικό παιδικής πορνογραφίας και μαρτυρίες θυμάτων που δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν. Ο Τραμπ είχε γνωρίσει τον Έπσταϊν πριν τη ρήξη τους το 2004 και δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για εμπλοκή στην υπόθεση.
Ο ίδιος ο Τραμπ αρνήθηκε ότι ενημερώθηκε πως το όνομά του βρίσκεται στα έγγραφα, ενώ το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης υπερασπίστηκαν την απόφασή τους να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνα, τονίζοντας πως δεν προκύπτει τίποτα επιβαρυντικό. Την Τετάρτη, η δικαστής Ρόμπιν Ρόζενμπεργκ απέρριψε το αίτημα αποσφράγισης των εγγράφων από την υπόθεση της Φλόριντα, λέγοντας ότι αυτό θα παραβίαζε τους κανόνες μυστικότητας των ενόρκων επιτροπών. Η ίδια αρνήθηκε να μεταφέρει την υπόθεση στη Νέα Υόρκη, όπου άλλοι δύο δικαστές εξετάζουν ξεχωριστά την πιθανή δημοσιοποίηση αρχείων από την έρευνα του 2019 για εμπορία ανθρώπων.
Παράλληλα, το ενδιαφέρον έχει στραφεί εκ νέου στη Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην συνεργάτιδα του Έπσταϊν, που εκτίει ποινή 20 ετών για τη συμμετοχή της στην κακοποίηση ανηλίκων. Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται να τη συναντήσει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον δικηγόρο της. Η Μάξγουελ έχει επίσης κληθεί να καταθέσει εξ αποστάσεως ενώπιον του Κογκρέσου στις 11 Αυγούστου. Αν επιλέξει να καταθέσει, θα το κάνει «με ειλικρίνεια», όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, χωρίς ακόμη να έχει αποφασίσει αν θα επικαλεστεί το δικαίωμά της στη σιωπή. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής, Μάικ Τζόνσον, δήλωσε πάντως ότι δεν την θεωρεί αξιόπιστη μάρτυρα, λόγω της βαρύτητας των εγκλημάτων της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, η Κοπεγχάγη ήταν έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
Δραματική άνοδος τιμών στην ενέργεια
Οι πολίτες των μεγάλων κρατών της Δύσης εμπιστεύονται περισσότερο μια δικτατορία από τη γη των ελεύθερων και τη χώρα των γενναίων. Κι αυτό είναι έργο του 47ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο πύραυλος είχε κατεύθυνση την πόλη Γιανμπού
Εξοντώθηκε επικίνδυνος βαρόνος ναρκωτικών της συμμορίας Comando Vermelho
Οι αντιφάσεις μιας πλατφόρμας που διχάζει
Κατασκοπεία, σύσταση συμμοριών, υπεργολαβία τρομοκρατίας και οι προειδοποιήσεις του Εμμανουέλ Ραζαβί
Σοβαρό κενό ασφαλείας στην αεράμυνα των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.