- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H κυβέρνηση Τραμπ το «παρατραβάει» με τους μετανάστες, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
Μειώνεται η υποστήριξη στην πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ
Μειώνεται η υποστήριξη στην πολιτική του Τραμπ για τη μετανάστευση, έξι μήνες μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο
Έξι μήνες μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η σκληρή πολιτική που εφαρμόζει στο ζήτημα της μετανάστευσης έχει απολέσει την υποστήριξη της πλειονότητας των Αμερικανών, υπέδειξαν δυο δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν χθες από αμερικανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CNN από το ινστιτούτο SSRS, το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί πως με τις απελάσεις μεταναστών η κυβέρνηση Τραμπ το «παρατραβάει». Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες από προηγούμενη εκδοχή της κυλιόμενης δημοσκόπησης τον Φεβρουάριο.
Στην πλειονότητά τους –κατά το 57%– οι ερωτηθέντες τάχθηκαν εναντίον των σχεδίων δημιουργίας δεκάδων χιλιάδων θέσεων σε κέντρα κράτησης, ενώ το 26% τάχθηκε υπερ.
Άλλη έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS News, από το ινστιτούτο YouGov, υπέδειξε πως το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κατά προτεραιότητα μετανάστες που δεν είναι «επικίνδυνοι εγκληματίες», ενώ το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 47% μόλις τον περασμένο μήνα.
Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το 49% εγκρίνει τα ριζοσπαστικά μέτρα για τη μετανάστευση που θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ, ποσοστό μειωμένο κατά 10% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο και κατά 5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο.
Όμως στις τάξεις των ψηφοφόρων των ρεπουμπλικάνων, η υποστήριξη των μαζικών απελάσεων είναι σχεδόν ομόφωνη (91%).
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγορεύσει την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης σε προτεραιότητα της δεύτερης θητείας του κι εφαρμόζει πολύ σκληρή γραμμή στο ζήτημα αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.
Εξάλλου εξέφρασε χθες Κυριακή μέσω Truth Social την ικανοποίησή του που «αναζωογόνησε μέσα σε έξι μήνες μια μεγάλη χώρα».
«Πριν από έναν χρόνο, η χώρα μας ήταν νεκρή, σχεδόν χωρίς καμιά ελπίδα πως θα ξαναγεννιόταν. Σήμερα, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που χαίρει του μεγαλύτερου σεβασμού σε όλο τον κόσμο», διαβεβαίωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων, πληκτρολογώντας τη λέξη «νεκρή» με κεφαλαία, κάτι που συνηθίζει για έμφαση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Με γραπτή δήλωση «εμφανίστηκε» ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Ραγδαία άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα πλήγματα στο μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στον κόσμο
Τα Phantom MK-1 δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες μάχης - Νέο κεφάλαιο στρατιωτικής τεχνολογίας
Μαζικές αναστροφές και ακυρώσεις πτήσεων μετά από επιθέσεις drones στο Ντουμπάι
Τι σημαίνει για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας ο θάνατος κορυφαίων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών
Η εξέλιξη προκάλεσε άμεση αντίδραση στις αγορές, με τις τιμές του πετρελαίου Brent να αυξάνονται περίπου κατά 5%
Ο χολιγουντιανός σταρ επέλεξε να βρίσκεται στο Κίεβο αντί να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων
Βλήμα έπληξε τον σταθμό χωρίς ζημιές, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για πυρηνικό κίνδυνο
Συμφωνία των Ευρωπαίων με τον Τραμπ για Ιράν, με αντάλλαγμα στήριξη στην Ουκρανία
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επίσης ο Αλί Λαριτζανί και ο Αζίζ Νασιρζαντέχ
Χάρτες από το 2021 υποδεικνύουν αδήλωτα κρούσματα και μολυσμένα ζώα στη Γουχάν - Ερωτήματα για διαφάνεια
Ο ηγεμών των ΗΠΑ εκφράζει την ακύρωση του ορθολογισμού και την επιβολή της παράνοιας. Ομιλεί με όρους οπτικών μηνυμάτων και διαφημιστικών σποτ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι
Οι κατηγορίες για βιασμό και η κρίση στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας
Νομοθετική ρύθμιση περιορίζει τα smartphones στα σχολεία λόγω εθισμού και συγκέντρωσης
Η ανάλυση των New York Times
Kαλεί τους Ιρανούς σε δράση κατά του καθεστώτος
15 χρόνια φυλάκισης μπορεί να επισύρουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα ο διαχειριστής της ΜΚΟ Aegean Boat Report, Τόμι Όλσεν, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Τρόμσο της Νορβηγίας
Το Ιράν αποτελεί μέρος του άξονα «Κίνα-Ρωσία-Βόρεια Κορέα», μιας συμμαχίας που είχε στοχοποιηθεί και από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.