- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Έλεν ΝτεΤζένερις: Η ζωή στη Βρετανία, ο Ντόναλντ Τραμπ και τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας
Τι δήλωσε μιλώντας σε εκδήλωση στο Τσέλτεναμ
Την απόφασή της να μετακομίσει μόνιμα στην Αγγλία μετά την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε η Έλεν ΝτεΤζένερις, μιλώντας σε εκδήλωση στο Τσέλτεναμ.
Η Έλεν ΝτεΤζένερις έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη μετακόμισή της στη Βρετανία, αποκαλύπτοντας ότι πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί εκεί την επομένη της επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας στο κοινό του θεάτρου Everyman στο Τσέλτεναμ, δήλωσε πως η ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι «απλώς καλύτερη», εξηγώντας ότι αρχικά σχεδίαζαν με τη σύζυγό της Πόρσια ντε Ρόσι να περνούν εκεί λίγους μήνες το χρόνο. Η επανεκλογή Τραμπ όμως άλλαξε τα σχέδια, καθώς –όπως περιέγραψε η ίδια– ξύπνησαν το επόμενο πρωί με μηνύματα γεμάτα emojis που έκλαιγαν και αποφάσισαν να μείνουν.
Η 67χρονη Έλεν ΝτεΤζένερις εξομολογήθηκε ότι σκέφτονται πλέον να ξαναπαντρευτούν στην Αγγλία, υπό τον φόβο ότι στις ΗΠΑ μπορεί να καταργηθεί το δικαίωμα στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες ενέργειες της Βαπτιστικής Εκκλησίας και ορισμένων Πολιτειών που προωθούν την ανατροπή της σχετικής απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, επισημαίνοντας: «Αν συμβεί αυτό, θα παντρευτούμε ξανά εδώ». Εξέφρασε ακόμη την ανησυχία της για το ότι πολλοί Αμερικανοί συνεχίζουν να φοβούνται να είναι ο εαυτός τους, τονίζοντας πως η κοινωνική αποδοχή δεν είναι δεδομένη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Έλεν μίλησε και για το τέλος της θρυλικής εκπομπής της, που τερματίστηκε το 2022 μετά από καταγγελίες για τοξικό εργασιακό περιβάλλον. Παραδέχθηκε πως μπορεί να είναι «πολύ ευθύς χαρακτήρας», αλλά χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα υπερβολικά και «clickbait». Στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας της στις ΗΠΑ, είχε δηλώσει πως αισθάνθηκε ότι εκδιώχθηκε από τη βιομηχανία δύο φορές — την πρώτη όταν αποκάλυψε δημόσια τη σεξουαλικότητά της το 1997, γεγονός που ουσιαστικά έβαλε τέλος στο sitcom της.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αναφερόμενη στην LGBTQ+ ορατότητα, ήταν επιφυλακτική για τον αντίκτυπό της. Παρομοίασε τη διαδικασία coming out με «μυρμηγκοφωλιά»: οι άνθρωποι βγαίνουν για λίγο από το καβούκι τους, παρατηρούν τι συμβαίνει και συχνά ξανακρύβονται. Παραδέχθηκε πως παρότι η νέα γενιά είναι πιο άνετη και «ρευστή» στον τρόπο που εκφράζεται, ακόμη και σήμερα γνωστοί ηθοποιοί που είναι γκέι δεν το δηλώνουν ανοιχτά, από φόβο. «Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.