- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κούβα: Παραιτήθηκε η υπουργός Εργασίας μετά την κατακραυγή για το «δεν υπάρχουν ζητιάνοι στη χώρα»
Υποστήριξε ότι όσοι ψάχνουν στα σκουπίδια το κάνουν για να βγάλουν εύκολα λεφτά
Η παρέμβαση του προέδρου της Κούβας και η άμεση παραίτηση της Μάρτα Ελένα Φεϊτό-Καμπρέρα
Παραιτήθηκε η υπουργός Εργασίας της Κούβας, Μάρτα Ελένα Φεϊτό-Καμπρέρα, μετά την κατακραυγή για τη δήλωσή της ότι «δεν υπάρχουν ζητιάνοι στη χώρα».
Η Φεϊτό-Καμπρέρα δήλωσε ότι στην Κούβα «δεν υπάρχουν ζητιάνοι» και ότι όσοι αναζητούν τρόφιμα στα σκουπίδια το κάνουν ουσιαστικά «εκούσια» για να βγάλουν, όπως είπε, «εύκολα λεφτά».
Οι δηλώσεις της προκάλεσαν κατακραυγή τόσο εντός της Κούβας όσο και στη διασπορά, με αποτέλεσμα να υπάρξει δημόσια παρέμβαση ακόμη και από τον πρόεδρο της χώρας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ. Η υπουργός παραιτήθηκε λίγο αργότερα.
Η Κούβα αντιμετωπίζει μια από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην ιστορία της
Η φτώχεια και οι ελλείψεις τροφίμων έχουν επιδεινωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια στην Κούβα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μία από τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της. Η Φεϊτό-Καμπρέρα υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια είναι «παράνομοι συμμετέχοντες στην υπηρεσία ανακύκλωσης» και όχι θύματα ακραίας φτώχειας. Με αυτή τη δήλωση, φάνηκε να υποβαθμίζει την κοινωνική πραγματικότητα και να αγνοεί την οικονομική απόγνωση που βιώνουν πολλοί Κουβανοί.
Ο γνωστός Κουβανός οικονομολόγος Πέδρο Μονρεάλ σχολίασε ειρωνικά στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter): «Μάλλον υπάρχουν και άνθρωποι μεταμφιεσμένοι σε ‘υπουργούς’».
Ακτιβιστές και διανοούμενοι στην Κούβα υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή ζητώντας την αποπομπή της υπουργού, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις της «προσβολή προς τον κουβανικό λαό».
Αν και ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ δεν κατονόμασε την υπουργό, έστειλε έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα, τονίζοντας ότι η ηγεσία της χώρας «δεν μπορεί να λειτουργεί με συγκατάβαση» ούτε να είναι «αποκομμένη από τις πραγματικότητες που ζει ο λαός».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα συνελήφθησαν επί τόπου
Ο διάσημος Αμερικανός σκιέρ Μποντ Μίλερ δηλώνει αθώος και εξηγεί τι πραγματικά συνέβη
Ομοφοβικά τα κίνητρα του δράστη πατέρα που σκότωσε μητέρα και γιο
Ο άνδρας προσπάθησε να προστατέψει την σύζυγό του που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα
Τι ισχυρίζεται η πλευρά της
Σοκαριστικά στοιχεία από το Ινστιτούτο Υγείας της Μαδρίτης για τις τραγικές συνέπειες των ακραίων θερμοκρασιών
Γιατί η «χρυσή κληρονόμος» απέσυρε το ενδιαφέρον της από επιχειρηματικό πρότζεκτ και έναν θεσμό που έφερε το όνομά της
Φόβοι για χιλιάδες νεκρούς - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα
Υποχώρησε η περιουσία του μεγιστάνα της τεχνολογίας, μόλις δύο εβδομάδες μετά το ιστορικό ρεκόρ
Μετρούν 34 χρόνια γάμου
Οι αναρτήσεις του γιου πριν τη δολοφονία
Το σπάνιο σεισμικό φαινόμενο 7,2 και 7,5 Ρίχτερ που χτύπησε τη Βενεζουέλα - Στέλνουν άμεσα βοήθεια οι ΗΠΑ
Το σχόλιο για τον επικρατέστερο υποψήφιο για τη διαδοχή του Στάρμερ
Φόβοι για μεγαλύτερη τραγωδία από τον σεισμό του 1967 που άφησε 200 νεκρούς
Φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων
«Η Χιούστον όντως έπεσε από τη σκηνή, αλλά...»
Άραγε μπορούν όλοι οι μαθητές να μάθουν αν τους δοθεί ο σωστός χρόνος και η κατάλληλη διδασκαλία;
Καταστροφές και πανικός στο Καράκας
Άναγνωρίστηκαν αυτόν τον μήνα από τα Guinness World Records ως το γηραιότερο εν ζωή τρίο αδελφών
«Τα ζώα μας βιώνουν το ίδιο πράγμα με εμάς: υποφέρουν φρικτά από τη ζέστη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.