Κοσμος

Νιγηρία: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι

Κυβέρνησε την πλέον πολυπληθή χώρα της Αφρικής από το 2015 έως το 2023

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι της Νιγηρίας εκφωνεί την ομιλία του κατά τη διάρκεια της 77ης Γενικής Συζήτησης στην Αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Ο Μουχαμάντου Μπουχάρι στην Αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη © ΕΡΑ/JUSTIN LANE

Ο πρώην πρόεδρος Μπουχάρι της Νιγηρίας πέθανε σήμερα στο Λονδίνο περίπου στις 4.30 μ.μ. (18.30 ώρα Ελλάδας) έπειτα από μακρά ασθένεια

Ο πρώην πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμάντου Μπουχάρι, ο οποίος κυβέρνησε την πλέον πολυπληθή χώρα της Αφρικής αρχικά ως στρατιωτικός και στη συνέχεια ως εκλεγμένος πρόεδρος, πέθανε σήμερα σε ηλικία 82 ετών, σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπό του.

Former Nigeria President Muhammadu Buhari dies aged 82 - BBC Africa

«Η οικογένεια του πρώην προέδρου της Νιγηρίας ανακοίνωσε τον θάνατο του Μουχαμάντου Μπουχάρι σήμερα το απόγευμα σε κλινική στο Λονδίνο», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γκάρμπα Σέχου, ο οποίος διετέλεσε εκπρόσωπός του κατά τη διάρκεια της προεδρίας του (2015-2023).

«Ο πρόεδρος Μπουχάρι πέθανε σήμερα στο Λονδίνο περίπου στις 4.30 μ.μ. (18.30 ώρα Ελλάδας) έπειτα από μακρά ασθένεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νυν προέδρου Μπόλα Τινούμπου με ανάρτηση στην πλατφόρμα X.

Ο Μπουχάρι διετέλεσε επίσης στρατιωτικός αρχηγός του κράτους μεταξύ Ιανουαρίου 1984 και Αυγούστου 1985, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY