- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Επιβολή δασμών 30% στα προϊόντα που εισάγονται από ΕΕ και Μεξικό
Προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εξετάζει η Κομισιόν
Ντόναλντ Τραμπ: «Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μπροστά, αλλά μόνο με πιο ισορροπημένο και δίκαιο ΕΜΠΟΡΙΟ»
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα σε μία επιστολή που ανάρτησε στην πλατφόρμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επιβολή δασμού 30% από την 1η Αυγούστου στα προϊόντα που εισάγονται από ΕΕ και Μεξικό στις ΗΠΑ.
Στην επιστολή σημειώνεται πως η ΕΕ έχει τα «μεγαλύτερα εμπορικά ελλείμματα» με τις ΗΠΑ. «Παρ' όλα αυτά, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μπροστά, αλλά μόνο με πιο ισορροπημένο και δίκαιο ΕΜΠΟΡΙΟ», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Παρακαλώ, να καταλάβετε ότι ο αριθμός 30% είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που απαιτείται για να εξαλειφθεί η ανισότητα του εμπορικού ελλείμματος που έχουμε με την ΕΕ. Το έλλειμμα αυτό αποτελεί μεγάλη απειλή για την οικονομία μας και, μάλιστα, για την εθνική μας ασφάλεια» σημειώνεται.
Πρότεινε στην ΕΕ να κατασκευάσει παραγωγικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, γεγονός που θα εξαλείψει τον δασμό του 30%, ο οποίος ισχύει μόνο για τα προϊόντα που εισέρχονται στις ΗΠΑ.
Σημείωσε ότι οι εγκαταστάσεις αυτές θα μπορούσαν να εγκριθούν το συντομότερο δυνατό μέσα σε «θέμα εβδομάδων».
Επίσης, κατά την εβδομάδα αυτή, ο Τραμπ εξέδωσε νέες ανακοινώσεις για δασμούς σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, του Καναδά και της Βραζιλίας, καθώς και δασμούς ύψους 50% για τον χαλκό.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα τους νέους δασμούς, αλλά σύμφωνα με διπλωματικές πηγές εξετάζονται αντίμετρα και η προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Κυριαρχία της «Προοδευτικής Βουλγαρίας» και νέα πολιτική κατεύθυνση στη χώρα
Θα μετατραπεί πρώτα σε σκόνη οξειδίου;
Η Ιρανή κοινωνιολόγος περιγράφει στην ATHENS VOICE ένα σύστημα που δεν λειτουργεί πλέον ως κράτος και μια κοινωνία στα όριά της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.