Αντιδράσεις για τον Γερουσιαστή του Τέξας που έκανε διακοπές στην Ελλάδα εν μέσω καταστροφών στην πολιτεία του
Καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100
Αντιδράσεις για τον Γερουσιαστή του Τέξας που έκανε διακοπές στην Ελλάδα εν μέσω καταστροφών στην πολιτεία του
Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, Ρεπουμπλικανός από το Τέξας, αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά δημόσια κριτική επειδή βρισκόταν εκτός χώρας όταν η πολιτεία του χτυπήθηκε σφοδρά από φυσική καταστροφή.
Καθώς τα νερά της πλημμύρας ανέβαιναν στην κεντρική περιοχή του Τέξας την Παρασκευή το πρωί, ο κ. Κρουζ βρισκόταν σε προγραμματισμένες οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα. Ο γερουσιαστής «κράτησε αμέσως εισιτήριο» για να επιστρέψει στην πατρίδα του, φτάνοντας στο Τέξας το βράδυ της Κυριακής, το νωρίτερο που μπορούσε να επιστρέψει, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, Μακαρένα Μαρτίνεζ.
Ήταν στο έδαφος στο Κέρβιλ, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, «νωρίς το πρωί της Δευτέρας», πρόσθεσε η κ. Μαρτίνεζ. Μέχρι τότε, περισσότεροι από 80 άνθρωποι είχαν κηρυχθεί νεκροί και δεκάδες άλλοι αγνοούνταν.
Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο φαίνεται να δείχνουν τον Κρουζ να περιηγείται στον Παρθενώνα στην Αθήνα με την οικογένειά του το Σάββατο, υποδηλώνοντας ότι ο γερουσιαστής μπορεί να συνέχισε τουλάχιστον μέρος του προγραμματισμένου του προγράμματος περιήγησης, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξανόταν.
Η απουσία του από το Τέξας κατά τις πρώτες 72 ώρες μετά τις φονικές πλημμύρες και η παρουσία του σε ένα δημοφιλές θέρετρο διακοπών προκάλεσαν έντονες κριτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων συγκρίσεων με την περίπτωση που ο γερουσιαστής εγκατέλειψε την πολιτεία το 2021, μετά από μια χειμερινή καταιγίδα που άφησε εκατομμύρια κατοίκους του Τέξας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο Κρουζ παραδέχτηκε αργότερα ότι ήταν «προφανώς λάθος» να πετάξει με την οικογένειά του στο Κανκούν του Μεξικού για να μείνει σε ένα πολυτελές θέρετρο, ενώ οι ψηφοφόροι του υπέφεραν από τις παγωμένες θερμοκρασίες.
Ο βουλευτής Τσιπ Ρόι, ο Ρεπουμπλικανός του Τέξας που εκπροσωπεί μέρος της περιοχής που καταστράφηκε από τις πλημμύρες, επέστρεψε από την Ουάσινγκτον στις 4 Ιουλίου και έφτασε στην περιφέρειά του αργά το βράδυ. Βρισκόταν στο Κερ Κάουντι όλο το Σαββατοκύριακο, όπου συναντήθηκε με τις οικογένειες των θυμάτων και έδωσε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης δίπλα στον ποταμό, που ήταν γεμάτος πεσμένα δέντρα και συντρίμμια.
Πηγή: NYT
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.