- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Έρχεται στην Ελλάδα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ- Στις 9 Ιουλίου η έγκριση από το Κογκρέσο
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδει «εμπλοκή» στον διορισμό Γκίλφοϊλ
Έρχεται στην Ελλάδα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ- Στις 9 Ιουλίου η έγκριση από το Κογκρέσο
Ενα βήμα πιο κοντά στην άφιξή της στην Αθήνα βρίσκεται η υποψήφια πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.
Μπορεί τις τελευταίες μέρες να έχουν φουντώσει οι φήμες ότι η νέα Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν έρχεται στη χώρα μας επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και φορολογικά ζητήματα, που αναγκάζουν το Κογκρέσο να μπλοκάρει τον διορισμό της, ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν και παίρνουν νέα τροπή.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ακρόαση ενώπιον της Γερουσίας έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα SD-419.
Στη συνέχεια θα πάει στην Ολομέλεια και τελικά θα φθάσει στη χώρα μας, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, πιθανόν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδει «εμπλοκή» στον διορισμό Γκίλφοϊλ
Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν στον ελληνικό Τύπο υποστηρίζοντας ότι υπάρχει εμπλοκή στη διαδικασία του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε πως τα εν λόγω δημοσιεύματα είναι ανακριβή.
«Δεν είναι ακριβή. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσβλέπει στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας “Πρώτα η Αμερική” στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η προτεινόμενη πρέσβης, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, είναι πρώην παρουσιάστρια του δικτύου Fox News και πρώην αρραβωνιαστικιά του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει βοηθός Γενικού Εισαγγελέα Καλιφόρνιας και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ήταν παντρεμένη και με τον νυν Δημοκρατικό κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.