- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βρετανία: Βίντεο δείχνει την κακοποίηση 88χρονου με άνοια λίγες μέρες πριν πεθάνει
Έντονες αντιδράσεις και αποτροπιασμός στην βρετανική κοινή γνώμη
Βρετανία: Βίντεο δείχνει την κακοποίηση 88χρονου με άνοια λίγες μέρες πριν πεθάνει - Έντονες αντιδράσεις και αποτροπιασμός στην βρετανική κοινή γνώμη
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Βρετανίας ένα βίντεο-ντοκουμέντο που κατέγραψε την κακοποίηση 88χρονου άνδρα με άνοια από την 42χρονη φροντίστριά του, Μπιλικέσου Ολαγκούντζου, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2022.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Κεντ της Βρετανίας και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας που είχε τοποθετήσει ο γιος του ηλικιωμένου, Κρις Άταρντ, στο σπίτι. Ο Τζον Άταρντ βρέθηκε την επόμενη μέρα αναίσθητος και με αιμορραγία στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατέληξε δέκα ημέρες αργότερα.
Το βίντεο, που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, δείχνει την Ολαγκούντζου να φωνάζει, να απειλεί και να μεταχειρίζεται βίαια τον 88χρονο, τραβώντας τον από το μπράτσο και τον γιακά, ξεντύνοντάς τον απότομα και αγνοώντας την εντολή του εργοδότη της να μην τον σηκώσει μόνη της.
Ο άνδρας φαίνεται να φωνάζει επανειλημμένα «με πονάς», ενώ η φροντίστρια τον απειλεί ότι θα τον μαστιγώσει ή θα καλέσει την αστυνομία. Σε άλλο σημείο του βίντεο, του ρίχνει μαρμελάδα στον καφέ –παρά το ότι ήταν διαβητικός– και τον δυσκολεύει να φάει, χύνοντάς του καυτό ρόφημα.
Η Ολαγκούντζου καταδικάστηκε για κακομεταχείριση ή εκούσια παραμέληση ευάλωτου ατόμου, με ποινή έξι εβδομάδων φυλάκισης με αναστολή και 50 ώρες κοινωνικής εργασίας. Η οικογένεια του θύματος χαρακτήρισε την ποινή «προσβλητική», με τον γιο του ηλικιωμένου να δηλώνει πως, παρότι η νεκροψία δεν απέδειξε άμεση αιτία θανάτου, θεωρεί ότι η κακομεταχείριση επιτάχυνε την κατάρρευση της υγείας του πατέρα του.
«Αν δεν υπήρχαν οι κάμερες, αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να συνεχίσει να φέρεται έτσι σε άλλους ηλικιωμένους. Ποιο μήνυμα στέλνει αυτή η απόφαση;» διερωτήθηκε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.