- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Αμφισβήτησε τη νομιμοποίηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι»
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η δήλωση για πιθανή συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Έτοιμος να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα (19.6) ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι μία συνάντηση θα γίνει αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο του «τελευταίου σταδίου» των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο, τρία και πλέον χρόνια μετά την εισβολή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που διέταξε στο έδαφος της γείτονος της Ρωσίας.
«Είμαι έτοιμος να συναντηθώ» με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «αλλά μόνο αν πρόκειται για το τελικό στάδιο» των συνομιλιών –οι οποίες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, με την κάθε πλευρά να επιμένει στις θέσεις της, που παραμένουν ασυμβίβαστες–, σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε αντιπροσώπους του ξένου Τύπου στην Αγία Πετρούπολη. Ταυτόχρονα, αμφισβήτησε τη νομιμοποίηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η θητεία του οποίου τυπικά ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2024.
«Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τους πάντες, ακόμα και με τον Ζελένσκι. Δεν είναι εκεί το ζήτημα. Αν το ουκρανικό κράτος εμπιστευτεί σε κάποιο πρόσωπο τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, Θεέ μου, ας είναι κι ο Ζελένσκι», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και σημείωσε: «Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα διαπραγματευτεί, ακόμα κι αν είναι ο επικεφαλής του καθεστώτος». Έκρινε ακόμη πως πρέπει να «εξευρεθεί λύση η οποία όχι μόνο θα βάλει τέλος στην τρέχουσα σύγκρουση αλλά θα δημιουργήσει επίσης τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων καταστάσεων μακροπρόθεσμα».
Διεξήχθησαν δυο γύροι διαπραγματεύσεων απεσταλμένων της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς όμως να σημειωθεί καμιά πρόοδος, ούτε να συμφωνηθεί προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη σύρραξη. Το Κρεμλίνο απαιτεί, μεταξύ άλλων, το Κίεβο να αποσύρει τα στρατεύματά του από τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που λέει πως έχει προσαρτήσει, παρότι δεν τις ελέγχει πλήρως, να αναγνωρίσει επίσημα την προσάρτηση της Κριμαίας, να απεμπολήσει την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο NATO και να δεχτεί τη μείωση του μεγέθους του στρατού του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.