Πάπας Λέων: Το τηλεσκόπιο James Webb αποκάλυψε όσα δεν αποκάλυψε η Βίβλος
Ο ποντίφικας είχε συνάντηση με αστρονόμους
Πάπας Λέων: Το James Webb μας έδειξε ό,τι δεν έδειξε η Βίβλος
Οι επιστήμονες που χρησιμοποιούν το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb βλέπουν τους «σπόρους που έσπειρε ο Θεός στο σύμπαν», δήλωσε ο Πάπας Λέων, προσθέτοντας ότι είναι «μια συναρπαστική εποχή για τους αστρονόμους».
Ο Πάπας Λέων είπε ότι το τηλεσκόπιο αποκάλυψε θαύματα που οι συγγραφείς των βιβλικών κειμένων μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν, και ότι οι εικόνες του από τους παλαιότερους και πιο απομακρυσμένους γαλαξίες του σύμπαντος γέμισαν τους ανθρώπους με ένα αίσθημα «μυστηριώδους χαράς».
Ο Πάπας δέχτηκε νέους αστρονόμους που παρακολουθούν θερινό σχολείο στο Αστεροσκοπείο του Βατικανού, έξω από τη Ρώμη, αυτή την εβδομάδα, με θέμα το έργο του τηλεσκοπίου. Τους είπε ότι είναι ένα «πραγματικά αξιοθαύμαστο όργανο» που σημαίνει ότι «για πρώτη φορά, είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε βαθιά στην ατμόσφαιρα εξωπλανητών όπου μπορεί να αναπτύσσεται ζωή και να μελετήσουμε τα νεφελώματα όπου σχηματίζονται τα ίδια τα πλανητικά συστήματα».
Το τηλεσκόπιο, που εκτοξεύθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων του 2021, περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο σε σταθερή απόσταση ενός εκατομμυρίου μιλίων από τη Γη. Έχει καταφέρει να ανιχνεύσει γαλαξίες που σχηματίστηκαν πριν από περισσότερα από 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια, μόλις 290 εκατομμύρια χρόνια μετά τη γέννηση του σύμπαντος με τη Μεγάλη Έκρηξη. Έχει επίσης ανιχνεύσει ενδείξεις πιθανής εξωγήινης ζωής στην ατμόσφαιρα μακρινών πλανητών.
Ο Πάπας είπε: «Οι συγγραφείς των ιερών γραφών, που έγραψαν πριν από τόσους αιώνες, δεν είχαν το προνόμιο αυτό. Ωστόσο, η ποιητική και θρησκευτική τους φαντασία συλλογιζόταν πώς πρέπει να ήταν η στιγμή της δημιουργίας». Αναφέρθηκε σε ένα απόσπασμα από το Βιβλίο του Βαρούχ, το οποίο θεωρείται μέρος της Παλαιάς Διαθήκης από τους Καθολικούς, αλλά όχι από τους Προτεστάντες, που λέει: «Τα αστέρια έλαμπαν στις θέσεις τους και χαιρόντουσαν· και ο Δημιουργός τους τα κάλεσε και εκείνα απάντησαν: «Εδώ είμαστε!», λάμποντας από χαρά για εκείνον που τα έπλασε». Πρόσθεσε: «Στην εποχή μας, δεν μας γεμίζουν επίσης με θαυμασμό και μια μυστηριώδη χαρά οι εικόνες του James Webb, καθώς θαυμάζουμε την υπέροχη ομορφιά τους;»
Η εφημερίδα The Times επισκέφθηκε το Αστεροσκοπείο του Βατικανού πέρυσι για να συναντήσει τον διευθυντή του, τον αδελφό Guy Consolmagno, έναν διακεκριμένο εμπειρογνώμονα σε θέματα μετεωριτών. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Καθολική Εκκλησία ήταν ηγετική αρχή στην αστρονομία για αιώνες πριν από την υπόθεση του Γαλιλαίου, επισημαίνοντας ότι το σύγχρονο Γρηγοριανό ημερολόγιο επινοήθηκε από τους αστρονόμους του Βατικανού, οι οποίοι διόρθωσαν τα λάθη του Ιουλιανού ημερολογίου που είχε επινοηθεί από τους Ρωμαίους.
Πηγή: The Times
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.