- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νετανιάχου: Τα πρώτα πλήγματα εναντίον του Ιράν στέφθηκαν από επιτυχία
Τι δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μετά την επίθεση στην Τεχεράνη
Τι δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την επίθεση στην Τεχεράνη
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την Παρασκευή 13 Ιουνίου ότι οι πρώτες στρατιωτικές επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν στέφθηκαν με επιτυχία.
«Πραγματοποιήσαμε πρώτα πλήγματα, τα οποία στέφθηκαν με επιτυχία και, με τη βοήθεια του Θεού, θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα», ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Όπως σημείωσε, από τις ισραηλινές επιδρομές σκοτώθηκαν ανώτεροι διοικητές του ιρανικού στρατού, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Παράλληλα, προειδοποίησε τους πολίτες του Ισραήλ να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα παραμονής σε καταφύγια, λόγω ενδεχόμενων ιρανικών αντιποίνων, καλώντας τους να τηρούν τις οδηγίες των αρχών.
Prime Minister Netanyahu:
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) June 13, 2025
"Moments ago, Israel launched Operation Rising Lion, a targeted military operation to roll back the Iranian threat to Israel's very survival.
This operation will continue for as many days as it takes to remove this threat." pic.twitter.com/3c8oF1GCYa
Η επιχείρηση, με την ονομασία "Rising Lion", περιλάμβανε στοχευμένες επιθέσεις σε βασικές υποδομές του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν το κύριο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ, ενώ καταστράφηκαν και εγκαταστάσεις που σχετίζονται με βαλλιστικούς πυραύλους. Στόχος αποτέλεσαν επίσης Ιρανοί επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η στρατιωτική δράση θα συνεχιστεί για όσο κριθεί αναγκαίο, μέχρι να εξουδετερωθεί η απειλή που, όπως υποστήριξε, συνιστά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν για την ίδια την επιβίωση του Ισραήλ.
Ο Νετανιάχου υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια επιχείρηση με καθαρά αμυντικό χαρακτήρα, τονίζοντας πως το Ιράν επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων και ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επιτρέψει κάτι τέτοιο. «Πρόκειται για μια στοχευμένη επιχείρηση που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής, η οποία εδώ και δεκαετίες εκφράζεται ανοιχτά με επιθετικές προθέσεις εναντίον μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, η επιχείρηση δεν αφορά μόνο την ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά και την προστασία των γειτονικών αραβικών κρατών, τα οποία –σύμφωνα με τον ίδιο– έχουν ήδη πληγεί από την αποσταθεροποιητική πολιτική της Τεχεράνης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Όσα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές εταιρείες
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Ισλαμαμπάντ, μαζί με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων
Η συγκινητική ιστορία του πιτσιρικά που έκλεψε την παράσταση
Η ακρίβεια στα καύσιμα λόγω του πολέμου στο Ιράν και η οικονομική αβεβαιότητα βουλιάζουν τα ποσοστά αποδοχής του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.