- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ινδία: Πάνω από 200 οι νεκροί μετά τη συντριβή του Boeing
Το αεροσκάφος συνετρίβη σε κτίριο που στεγάζει διαμερίσματα για γιατρούς
Η πτήση Air India 171, ένα Boeing 787-8 (γνωστό και ως Dreamliner), συνετρίβη στην κατοικημένη περιοχή Meghani Nagar της Ινδίας πέντε λεπτά μετά την απογείωσή της
Περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα αεροσκάφος της Air India με προορισμό το Λονδίνο με 242 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από τη δυτική πόλη Αχμενταμπάντ, ανακοίνωσαν οι αρχές, στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στον κόσμο εδώ και μια δεκαετία.
Το αεροπλάνο συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, προσκρούοντας σε έναν ξενώνα ιατρικής σχολής έξω από το αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Γκάτγουικ, νότια της βρετανικής πρωτεύουσας.
Horrific visuals from the Ahmedabad medical college building, where the plane crashed.#AirIndia #AhmedabadNews #Gujarat #PlaneCrash #AirIndia pic.twitter.com/Mnn3tp3aYR
— IndiaToday (@IndiaToday) June 12, 2025
Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Γ.Σ. Μαλίκ, δήλωσε στο Reuters ότι 204 σοροί ανασύρθηκαν από το σημείο της συντριβής. Δεν υπάρχουν αναφορές για επιζώντες, ενώ η εφημερίδα Indian Express ανέφερε ότι και οι 242 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους, επικαλούμενη την αστυνομία.
Ο Μαλίκ δήλωσε ότι οι σοροί που ανασύρθηκαν μπορεί να περιλαμβάνουν τόσο επιβάτες όσο και άτομα που σκοτώθηκαν στο έδαφος.
Οι συγγενείς κλήθηκαν να δώσουν δείγματα DNA για την ταυτοποίηση των νεκρών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της πολιτείας, Νταναντζάι Ντουιβέντι.
«Το κτίριο στο οποίο συνετρίβη είναι ξενώνας γιατρών... έχουμε καθαρίσει σχεδόν το 70% έως 80% της περιοχής και σύντομα θα καθαρίσουμε και τα υπόλοιπα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας ανώτερος αστυνομικός.
Κομμάτια του αεροπλάνου ήταν διάσπαρτα γύρω από το κτίριο στο οποίο συνετρίβη, όπως έδειξαν φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή. Η ουρά του αεροπλάνου είχε κολλήσει στην οροφή του κτιρίου.
Τα τηλεοπτικά κανάλια CNN News-18 της Ινδίας ανέφεραν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στην οροφή της τραπεζαρίας του κρατικού ξενώνα του B.J. Medical College, σκοτώνοντας επίσης πολλούς φοιτητές ιατρικής.
Μεταξύ των επιβατών ήταν 217 ενήλικες, 11 παιδιά και δύο βρέφη, δήλωσε μια πηγή στο Reuters. Από αυτούς, 169 ήταν Ινδοί υπήκοοι, 53 ήταν Βρετανοί, επτά Πορτογάλοι και ένας Καναδός, ανέφερε η Air India.
Ο ιστότοπος παρακολούθησης αεροπορίας Flightradar24 ανέφερε ότι το αεροπλάνο ήταν ένα Boeing 787-8 Dreamliner, ένα από τα πιο σύγχρονα επιβατικά αεροσκάφη σε υπηρεσία.
Ήταν η πρώτη συντριβή του Dreamliner, το οποίο άρχισε να πετάει εμπορικά το 2011, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Δικτύου Ασφάλειας της Αεροπορίας. Το αεροπλάνο που συνετρίβη την Πέμπτη πέταξε για πρώτη φορά το 2013 και παραδόθηκε στην Air India τον Ιανουάριο του 2014, ανέφερε το Flightradar24.
Gatwick-bound plane crashes in India with 242 on board
— The Telegraph (@Telegraph) June 12, 2025
Follow the latest ⬇️https://t.co/P2crOfS2Ul pic.twitter.com/KGJkxDBpY5
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.