- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Άκυρα τα 5 δημοψηφίσματα - Δεν καλύφθηκε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής
«Ο μόνος πραγματικός στόχος του δημοψηφίσματος αυτού ήταν να πέσει η κυβέρνηση» λέει το κόμμα της Μελόνι
Ιταλία: Άκυρα τα 5 δημοψηφίσματα - Δεν καλύφθηκε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής
Η προσέλευση των Ιταλών πολιτών, οι οποίοι επέλεξαν να εκφράσουν την βούλησή τους για τα πέντε δημοψηφίσματα που αφορούσαν τα εργασιακά δικαιώματα και την παροχή της υπηκοότητας στους ξένους πολίτες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν ξεπέρασε το 30%.
Κατά συνέπεια, το αποτέλεσμά τους είναι άκυρο, διότι ο σχετικός νόμος ορίζει ότι για να θεωρηθεί έγκυρο το κάθε δημοψήφισμα, πρέπει να ψηφίσει τουλάχιστον το 50%+1 των εχόντων δικαίωμα.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κόμμα της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε: «ο μόνος πραγματικός στόχος του δημοψηφίσματος αυτού ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Στο τέλος, όμως, οι Ιταλοί εκφράσθηκαν υπέρ της πτώσης της αντιπολίτευσης».
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε, παράλληλα, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα αναλάβει πρωτοβουλία με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των υπογραφών που είναι αναγκαίος για να ζητείται η διοργάνωση δημοψηφίσματος. Μέχρι σήμερα, ο σχετικός αριθμός είναι 500.000 υπογραφές.
Από τους Ιταλούς ριζοσπάστες και το κόμμα «Περισσότερη Ευρώπη», οι οποίοι στήριξαν το δημοψήφισμα για την χορήγηση της υπηκοότητας, υπογραμμίζεται ότι «κέρδισε η οργανωμένη αποχή, η οποία ευνοήθηκε από την έλλειψη επαρκούς πληροφόρησης και από μια αυθόρμητη μορφή αποχής».
Σε ό,τι αφορά τα τέσσερα δημοψηφίσματα για την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων, οι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες ψήφισαν «ναι» σε ποσοστό που κυμαίνεται από το 85% μέχρι το 88%. Για το δημοψήφισμα που ζητούσε την μείωση του απαιτούμενου χρόνου, από δέκα σε πέντε έτη, ώστε να μπορεί να χορηγείται η ιταλική υπηκοότητα σε ξένους πολίτες που ζουν μόνιμα στην χώρα, ψήφισε υπέρ το 62% των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν στους τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.