- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πάνω από 100 κατηγορίες αντιμετωπίζει ο δράστης της επίθεσης στο Κολοράντο
Αντιμέτωπος με ποινές 672 χρόνων κάθειρξης
Πάνω από 100 κατηγορίες αντιμετωπίζει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Κολοράντο
Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης εναντίον συγκέντρωσης υπέρ των ισραηλινών ομήρων που συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή στο Κολοράντο άκουσε χθες Πέμπτη να του απαγγέλλονται 118 κατηγορίες από τη δικαιοσύνη της αμερικανικής πολιτείας αυτής, ανάμεσά τους κατηγορίες για απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Ο Μοχάμεντ Σάμπρι Σολιμάν, αιγύπτιος πολίτης, 45 ετών, κατηγορείται πως πέταξε αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς την 1η Ιουνίου εναντίον συμμετεχόντων σε εβδομαδιαία συγκέντρωση και πορεία στο Κολοράντο σε ένδειξη υποστήριξης στους ισραηλινούς ομήρους τους οποίους κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023.
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τρεις από τους οποίους συνεχίζουν να νοσηλεύονται, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των τοπικών αρχών.
«Ο εναγόμενος κατηγορείται για απόπειρες φόνου 14 διαφορετικών θυμάτων», είπε στον Τύπο ο Μάικλ Ντόερτι, ο εισαγγελέας της κομητείας Μπόλντερ, όπου βρίσκεται η ομώνυμη πόλη όπου έγινε η επίθεση.
Ο Σολιμάν διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθούν ποινές 48 ετών κάθειρξης για κάθε απόπειρα φόνου, ή με άλλα λόγια 672 χρόνια κάθειρξης αθροιστικά.
Στο επίπεδο της ομοσπονδιακής δικαιοσύνης, ο Μοχάμεντ Σάμπρι Σολιμάν ήδη άκουσε να του απαγγέλλεται η κατηγορία της διάπραξης «εγκλήματος μίσους», με τον γενικό εισαγγελέα στο Κολοράντο να διαβεβαιώνει πως οι αρχές «έδρασαν γρήγορα για να στείλουν το μήνυμα ότι καμιά πράξη αντισημιτισμού δεν θα γίνει ανεκτή».
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Μοχάμεντ Σάμπρι Σολιμάν βρισκόταν παράνομα στο έδαφος των ΗΠΑ, καθώς η θεώρηση διαβατηρίου του είχε λήξει.
Η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, συνελήφθη την Τρίτη από την υπηρεσία μετανάστευσης.
«Ερευνούμε αν η οικογένειά του γνώριζε για αυτή τη φρικτή επίθεση και αν συμμετείχε σε αυτή», δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κρίστι Νόεμ, διευκρινίζοντας ότι συνελήφθησαν η σύζυγος και τα παιδιά του Μοχάμεντ Σάμπρι Σόλιμαν.
«Έξι εισιτήρια χωρίς επιστροφή για τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά του Μοχάμεντ. Η τελευταία ενημέρωση πριν την επιβίβαση δεν θα καθυστερήσει», έγραψε χθες ο Λευκός Οίκος στον λογαριασμό του στο Χ.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εστιάζει ιδιαίτερα στο νομικό καθεστώς του Σόλιμαν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε την Κυριακή στο Μπόλντερ του Κολοράντο με εμπρηστικούς μηχανισμούς.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι το υπουργείο του θα «πατάξει» τους «τρομοκράτες» που βρίσκονται στις ΗΠΑ.
«Όλοι οι τρομοκράτες, τα μέλη των οικογενειών τους και οι υποστηρικτές τρομοκρατών που βρίσκονται εδώ με βίζα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι (...) θα σας βρούμε, θα ανακαλέσουμε τη βίζα σας και θα σας απελάσουμε», έγραψε ο Ρούμπιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.